Batman Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen çok dilli yılsonu konseri, izleyicilere kültürel zenginliği yansıtan unutulmaz bir müzik şöleni sundu.

Farklı dillerde seslendirilen eserlerin büyük beğeni topladığı programa; Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Batman’da Çok Dilli Ezgilerle Duygu Dolu Gece (1)

Gecenin en anlamlı ve duygu yüklü anı ise, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybeden vatandaşların anıldığı bölümde yaşandı. Salondaki herkesi derinden etkileyen bu özel anlarda, ortak acının sesi hâline gelen “Arıx” adlı ağıt başarıyla seslendirildi. Hüznün, vefanın ve dayanışmanın notalara yansıdığı performans izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Program sonunda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar bir kez daha rahmet ve saygıyla anıldı.

Muhabir: Funda Kezer