Etkinlikte öğretmenlerin deneyimleri ve başarılı uygulamaları paylaşılırken, özel eğitim hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik mesajlar verildi.

Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen BATMANX – İlham Veren Buluşmalar Projesi, eğitimcileri farklı deneyim ve uygulamalar etrafında buluşturmaya devam ediyor. Proje kapsamında bu kez özel eğitim alanında görev yapan öğretmenlere yönelik program düzenlendi.

ÖZEL EĞİTİMDE DENEYİMLER PAYLAŞILDI

İl Kültür ve Turizm Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Akın, Şube Müdürü Abdurahim Kusen, okul müdürleri, özel eğitim öğretmenleri ve özel öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer yaptı.

Ciğer, BATMANX – İlham Veren Buluşmalar Projesi’nin öğretmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımına önemli katkı sunduğunu belirtti. Farklı eğitim uygulamalarının ve başarılı çalışmaların paylaşılmasının öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklediğini ifade eden Ciğer, öğretmenlerin birbirlerinden ilham alarak yeni çalışmalara yönelmelerinin önemine dikkat çekti.

HEDEF, ÖZEL EĞİTİMİN NİTELİĞİNİ ARTIRMAK

Program kapsamında özel eğitim alanında görev yapan öğretmenlerin deneyimlerini paylaşmaları ve başarılı uygulamaların daha geniş çevrelere aktarılması hedeflendi.

Yaşar Ciğer, özel eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların önemine vurgu yaparak programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERDEN MÜZİK DİNLETİSİ

Açılış konuşmasının ardından Müzik Öğretmeni Azade Sevimli Taş yönetiminde Belde Özel Eğitim öğretmenleri ve öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Etkinliğin devamında öğretmenler Mevlüde Dönmez, Mehmet Şahin ve Şindar Gölcik, sırayla sahneye çıkarak özel eğitim alanındaki çalışmalarını ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Görsel sunumlar ve videolar eşliğinde gerçekleştirilen sunumlarda, özel eğitim alanında uygulanan başarılı çalışmalar ve öğretmenlerin mesleki deneyimleri aktarıldı.

Program, sunumlarıyla etkinliğe katkı sağlayan öğretmenlere çiçek takdim edilmesinin ardından günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Muhabir: Yüksel Kapuci