YAŞAM

Batman’daki Parklar Yenileniyor: 180 Noktada Büyük Dönüşüm Başladı

Batman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kent genelindeki parklarda bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Vatandaşların daha güvenli, konforlu ve estetik alanlarda vakit geçirebilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında parklar adeta baştan sona yenileniyor.

Çalışmalar kapsamında park alanlarında bulunan oturma grupları, çocuk oyun alanları ve çeşitli donatılar ekipler tarafından onarılarak yeniden kullanıma kazandırılıyor. Sahada görev yapan 4 marangoz ve 8 boyacıdan oluşan ekipler, parkların daha modern ve kullanışlı hale gelmesi için yoğun mesai harcıyor.

Belediye ekipleri tarafından şu ana kadar kent genelinde 64 farklı noktada bakım ve onarım çalışması tamamlandı. Planlama doğrultusunda toplam 180 noktada çalışmaların hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Öte yandan parklarda bulunan yürüyüş yolları da yenilenerek vatandaşlar için daha güvenli ve rahat kullanım imkânı sağlanıyor.

Batman Belediyesi, yeşil alanların korunması, geliştirilmesi ve vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması adına çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildirdi.