Batman’da tedavi gören iki kritik durumdaki hasta, ileri tetkik ve tedavi ihtiyaçları nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla Ankara’ya nakledildi.
Gece saatlerinde gerçekleşen acil sevk operasyonu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hava Koordinasyon Merkezi (SAKOM) ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla titizlikle yürütüldü.
Sevk edilen hastalardan 19 aylık A.B.’nin doğuştan böbrek yokluğu (renal agenezi) tanısıyla takip edildiği, 20 yaşındaki M.M.’nin ise motor korteks bölgesinde yer alan beyin tümörü nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi.
Acil nakil kapsamında A.B., Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne; M.M. ise Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştırıldı. Operasyonun amacı, hastalara en ileri tıbbi imkânların sunulması olarak açıklandı.
Sağlık Bakanlığı, bu operasyonla acil sağlık hizmetlerindeki yüksek kapasitesini ve zamanla yarışan hasta nakillerindeki hızlı müdahale gücünü bir kez daha gösterdi.