8 ilden 146 öğrencinin katıldığı organizasyonda gençler, ecdadın kahramanlıklarını yerinde öğrenme fırsatı buldu.
146 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’DE BULUŞTU
Cumhurbaşkanının himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Maziden Âtiye Çanakkale” öğrenci programı, 18-31 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
8 farklı ilden toplam 146 öğrencinin katıldığı programa Batman’dan da öğrenciler iştirak etti. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale’de öğrenciler, ecdadın kahramanlıklarını ve medeniyetimizin köklü mirasını yakından tanıma imkânı buldu.
ŞEHİTLER ABİDESİ VE GELİBOLU YARIMADASI’NI GEZDİLER
Program kapsamında öğrenciler, Tarihî Gelibolu Yarımadası ve Şehitler Abidesi başta olmak üzere Çanakkale’nin önemli tarihî ve kültürel mekânlarını ziyaret etti.
Tarihî gezilerin yanı sıra düzenlenen sosyal, sportif ve sanatsal etkinliklerle öğrencilerin farklı alanlarda gelişimlerine katkı sunuldu.
HEDEF TARİH VE MİLLÎ DEĞERLER BİLİNCİNİ GÜÇLENDİRMEK
Programla öğrencilerin tarih ve kültür bilincinin geliştirilmesi, millî ve manevi değerlerle bağlarının güçlendirilmesi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amaçlandı.
Maziden aldığı ilhamla geleceğe yönelen gençlerin bilgi, birikim ve tecrübelerini artırmayı hedefleyen organizasyonun, ortak tarih ve medeniyet şuurunun gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunduğu belirtildi.
Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Millî Eğitim Bakanlığına ve ilgili kurumlara teşekkür edilirken, Çanakkale'de Batman'ı temsil eden öğrencilere başarı dilekleri iletildi.





