Danışman öğretmen Rabia Barışan Arslan eşliğinde gerçekleşen ziyarete, projeyi hazırlayan öğrenciler Yelda Yeter, İrem Buluç ve İsa Arığtekin katıldı. Öğrenciler, proje geliştirme süreci ve elde ettikleri başarı hakkında Rektör Demir’e detaylı bilgi verdi.
Çevre bilinci ile teknolojiyi bir araya getiren “Vicdanın Teknolojisi Projesi” kapsamında, doğadan toplanan atık pet şişeler 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak protez, ortez ve atel gibi tıbbi destek aparatlarına dönüştürüldü. Yenilikçi yaklaşımıyla dikkat çeken proje, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük Makamı’nda öğrenciler ve danışman öğretmenleriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Bilim ve teknoloji alanında geliştirilen projelerin toplumsal fayda üretmesinin önemine dikkat çeken Demir, öğrencileri ve danışman öğretmenlerini elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.
Batman’da yürütülen bilimsel ve proje temelli eğitim çalışmalarının ulaştığı seviyenin somut bir göstergesi olarak değerlendirilen başarı dolayısıyla öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden Rektör Demir, genç bilim insanlarına başarılarının devamını diledi.




