BM'den nükleer silah denemelerinin yasaklanması çağrısı - Batman Pusula Gazetesi
a

BM’den nükleer silah denemelerinin yasaklanması çağrısı

bm’den nükleer silah denemelerinin yasaklanması çağrısı
0

BEĞENDİM

Spread the love

BM Genel Kurulu’nda “Nükleer Testlere Karşı Uluslararası Gün” münasebetiyle oturum düzenlendi. Oturumda, nükleer testlerin yasaklanması için çağrıda yapıldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Dünya genelinde 13 bin nükleer silahın stoklandığı ve ülkelerin bunların isabet hassasiyeti, menzil ve gücünü geliştirmeye çalıştığı bir dönemde güvensizlik ve bölünmüşlüklerin artması yok oluş için tasarlanmış bir reçete” dedi.

Guterres, Kapsamlı Nükleer Testlerin Yasaklanması Anlaşmasının (CTBT) nükleer silahlardan arınmış bir dünya için çok önemli adım olduğunu belirterek, tüm ülkelere anlaşmayı onaylama çağrısında bulundu.

BM 77. Genel Kurul Başkanı Csaba Körösi ise “Hiç olmadığımız kadar küresel bir faciaya yaklaşmış durumdayız” dedi.

Körösi, nükleer silahlara yatırımın insanlık için korkunç tuzak olduğunu belirterek, “Toplu intihar riskine son verme zamanı geldi” ifadelelrine yer verdi.

BM Silahsızlanma Yüksek Temsilcisi Izumi Nakamitsu ise “Tüm nükleer testlere karşı yasal olarak bağlayıcı yasak getirilmeli” çağrısı yaptı. (İLKHA)

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.