Van’da sağanak sonrası sel oluştu - Batman Pusula Gazetesi
a

Van’da sağanak sonrası sel oluştu

van’da sağanak sonrası sel oluştu
0

BEĞENDİM

Spread the love

Van’da gün boyu etkili olan sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. İpekyolu ve Gürpınar ilçelerinde su altında kalan onlarca ev kullanılamaz hale geldi.

Van genelinde sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış akşam saatlerinde etkisini artırdı. Cadde ve sokakların göle döndüğü ilde birçok mahallede su taşkınları yaşandı.

İpekyolu ilçesinin Yenimahalle, Bostaniçi, Karakoç, Karşıyaka ve Sarmaç Mahallelerinde derelerin taşması sonucu bahçe duvarları yıkıldı. Sele teslim olan onlarca ev su altında kaldı.

İhbar üzerine Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri mahallelere sevk edildi. Van genelinde 55 den fazla su baskını ihbarının olduğu belirtildi.

Yenimahalle’de evlerini su ve çamurla dolan Reşit Karadağ ile Ferit Durur, kendi imkânlarıyla gece saatlerine kadar sel sularıyla mücadele etti. Evlerinin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen mağdurlar yetkililerden yardım istedi. (İLKHA)

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.