Çiftçilere modern sulama eğitimleri veriliyor - Batman Pusula Gazetesi
a

Çiftçilere modern sulama eğitimleri veriliyor

çiftçilere modern sulama eğitimleri veriliyor
0

BEĞENDİM

Spread the love

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafında çiftçilere “Kuraklık, Suların Etkin Kullanımı ve Basınçlı Sulama Sistemleri ” eğitimi verildi.

​2022 Yılında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile  Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü gereği İlimizde uygulanan ”Modern Sulamanın Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında İlimiz merkez ve 5 İlçede en az 500 çiftçiye ” Kuraklık, Suların Etkin Kullanımı ve Basınçlı Sulama Sistemleri ” eğitimi verilmeye başlandı.

Bu eğitimler kapsamında İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan bir teknik heyet köyleri ziyaret etti  ve bu ziyaretlerde çiftçilere; kuraklıkla mücadele, suların etkin kullanımı ve basınçlı sulama yöntemleri hakkında görsel sunu şeklinde eğitim verilmekte ve sulama konusunda çiftçilerden gelen talepler değerlendiriliyor.

Balpınar Beldesi Seyrantepe Mahallesinde düzenlenen eğitimde çiftçilerle bir araya gelen İl Müdürü Mehmet Aydın; sulama suyunun önemi, su kısıtı ve basınçlı sulama sistemlerine geçiş için Bakanlığın sunmuş olduğu hibe programları hakkında çiftçilere bilgi verdi. Çiftçilerden sulama konularında gelen taleplerini çözme konusunda her türlü desteği sunacağını söyleyen İl Müdürü her zaman üreticilerin yanında olduğunu belirtti.  Aytekin Dal

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.