“50 okulumuzda hâlen ikili eğitim verilmektedir” - Batman Pusula Gazetesi
a

“50 okulumuzda hâlen ikili eğitim verilmektedir”

“50 okulumuzda hâlen ikili eğitim verilmektedir”
0

BEĞENDİM

Spread the love

Eğitim-Bir-Sen Batman İl Başkanı Şehmuz Önlü, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, hayat şartlarının zorlaştığı, alım gücünün düştüğü, eğitim öğretim masraflarının arttığı, iyileştirmelere ve yeni gelişmelere rağmen istenilen seviyeye gelinemediği bir zeminde, sorunların gölgesinde başladığını belirtti. Yazılı açıklamada bulunan Önlü, eğitimde fırsat eşitliği, mesleki eğitimin niteliğinin artırılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması konularına dikkat çekti. Önlü, eğitimin paydaşlarıyla yeteri derecede istişare etmeden hareket mantalitesi neticesinde eğitim kalitesinin bir türlü istenilen seviyeye ulaşılamadığını ve hedeflerin akamete uğradığını ifade etti. Bu tür süreçlerin başarıya ulaşabilmesi için sürdürülebilir politikaların benimsemesi gerektiğini söyleyen Önlü, Köklü sorunlara kalıcı çözümler, ancak kararlı bir iradeyle mümkün olacağının altını çizdi.

“İLİMİZDE YAKLAŞIK 50 OKULUMUZ İKİLİ EĞİTİM VERİLMEKTEDİR”

Eğitimde niteliği arttıran en büyük etmenlerden biri de normal eğitim olduğuna dikkat çeken Önlü, “Son 20 yıldır yapılan dersliklere rağmen hala ilimizde yaklaşık 50 okulumuzun ikili eğitim yaptığı ve her geçen gün bu sayının arttığı bilinmektedir. Bu durum okul ve derslik ihtiyacımızın en önemli göstergesidir. Bunun dışında yeni yerleşim merkezlerinde de ciddi anlamda okullara ihtiyaç duyulmaktadır. Önceki yıllara nazaran son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Batman’a yapılan okul yatırımlarının ciddi manada azaldığı gözlenmektedir. İlimiz bürokratları başta olmak üzere, tüm paydaşlarının yatırımların arttırılması konusunda büyük çaba sarf etmelidirler.” ifadelerini kullandı.  Remziye Kapuci

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.