Vali Canalp Sanayicilerle Buluştu - Batman Pusula Gazetesi
a

Vali Canalp Sanayicilerle Buluştu

vali canalp sanayicilerle buluştu
0

BEĞENDİM

Spread the love

Vali Ekrem Canalp, Valiliğin koordinesinde Batman Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltı programında ilimizde farklı sektörlerde üretim yapan sanayicilerle bir araya geldi.

TPAO Kristal Park tesislerinde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Oda başkanları ile çok sayıda sanayici katıldı.

Vali Ekrem Canalp’in açılış konuşmasıyla başlayan programda; OSB Müdürü Zeynep Akbel’in bilgilendirme sunumunun ardından, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ilimizde yapılması planlanan lojistik Kent ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, ise yapılması planlanan OSB’ler ile ilgi yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara sunum yaptı.

“BATMAN’IN GELECEK 50 YILINI BİR PERSPEKTİF İÇERİSİNDE ELE ALAN BİR PLANDIR”

Bir selamlama konuşması yapan Valimiz, Batman’ın iş dünyasını, sanayi ve ticaret dünyasını en geniş katılımla bir araya getiren bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan onuru duyduğunu ifade ederek, “Bir buçuk yıl oldu. Batman’a ilk göreve geldiğim zaman, tespit ettiğim en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi istihdamdı, ekonomiydi. Bugün de yapmış olduğum tespit yerli yerinde durmaktadır. Batman’ın en önemli ihtiyacı nedir derseniz, ekonomidir ve her şey Batman’ın üretken bir ekonomiye dönüştürme özelliğidir. Batman için bir il gelişim planı yaptık yani Batman’ın gelecek 50 yılını bir perspektif içerisinde ele alan bir plandır bu. Deseniz ki, ana omurgası nedir? Ana omurgası Batman’ı sosyal devlet ekonomisinden üretken ekonomiye geçiştir.

“SOSYAL DEVLET EKONOMİSİ UYGULUYORUZ”

Yani biz her ay Batman için yaklaşık 200 milyon lira üzerinde bir sosyal yardım, sosyal devlet ekonomisi uyguluyoruz. Bu şekildeki para piyasaya vatandaşların üzerinden giriyor ve bu para Batman ekonomisini bir şekilde ayakta tutuyor. Ama bu taşıma sudur, taşıma suyla da değirmen uzun süre dönmez. Batmanımızın ihtiyacı olan şey gerçek ekonomidir, reel ekonomidir, üretken ekonomidir. Bunun olabilmesi için de Batman’ın olmazsa olmazı Batman’ın yeni endüstriyel alanlara ihtiyacı vardır. Bu kabilden yola çıkmak süreciyle belki de 81 vilayet içerisinde hiç kimsenin girişmeyeceği şekilde, belki hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir şekilde dedim ki; 5 yeni endüstriyel alanı Batman’da inşa edeceğiz. Gerçekten zor bir süreç tutturulması kolay bir şey de değildi ama bu zor hedefin, zor hayalin bugün içinde bulunduğumuz aşamaların neler olduğunu inşallah size somut örneklerimizle beraber anlatma imkanımız olacak. “ dedi.

“LOJİSTİK KENT KURUYORUZ”

Vali Canalp, “Bugün burada Zeynep Hanım bize OSB’lerimizin güncel durumu ile iliği bilgi verecek, arkasında küçük sanayi siteleriyle ilgili, Vali Yardımcımız, aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcımız Alper bey bize kısa bir bilgilendirme yapacak.  Bakın, OSB’ler küçük sanayi siteleri değil, işçi bir şey daha yapacağız; Batman’ın gelecek vadeden gelecek ehemmiyetli vizyon projelerden bir tanesi olacak, O da lojistik kent.  Batman’ın da bölgenin de en önemli ihtiyaçlarından bir tanesidir. Lojistik kenti kurduğumuz zaman, bütün bölgenin lojistik merkezin de gene inşallah Batman’a taşımış olacağız. Merkez Batman olacak. Bunu nereden çıkarıyoruz; bizim sebze halimiz var, Yapanlardan Allah razı olsun, güzel bir girişim.  Batman’ın hali, sadece Batman’ın sebze-meyve ihtiyacını karşılamıyor. Coğrafi olarak bütün bölgenin sebze -meyve ihtiyacı Batman sebze halinden karşılanıyor. Bu düşünce, bir sabah  sebze haline yaptığım ziyaret esnasında oluştu. Çünkü oradan dışarıdan gelen insanları zorluğu zaman; kimisi, Midyat’tan geldim diyor, kimisi Tatvan’dan geldim, kimisi Muş’tan geldim, Silvan’dan, Bismil’den ve Siirt’ten geldim. Bu şunu gösteriyor; Batman coğrafi olarak zaten kendisi lojistik olarak merkezi konumunda bir yerdir. Bizim yapmamız gereken şey; eğer sebze-meyvede öyle bir üstünlüğümüz varsa, lojistik olarak her alanda vardır. Dolayısıyla her alandaki bu üstünlüğü hayata geçirebilmenin yolu ve yöntemi nedir? Lojistik kent yapmaktır.  Lojistik kenti yaptığınız zaman; sebze-meyvedeki avantajımız her alanda kullanmış olursunuz. Batman lojistik olarak da bu bölgenin coğrafi olarak bu avantajı kullanmak suretiyle inşallah merkezi haline gelecektir” dedi.

www.batmanpusula.com/Remziye Kapuci / Gündem

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.