Büyük Önder Atatürk, Törenle Anıldı - Batman Pusula Gazetesi
a

Büyük Önder Atatürk, Törenle Anıldı

büyük önder atatürk, törenle anıldı
3

BEĞENDİM

Spread the love

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85’nci yıldönümünde Valiliğin himayelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

09.05’de Hayat durdu

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile başladı.

Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından, saatler 09.05’i gösterdiğinde; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz anısına, sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Piri Reis MTAL’den Oratoryo Gösterisi

Çelenk sunma töreninin ardından anma programı; Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen törenle devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Atatürk’ü anma programında; günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu,  Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oratoryo gösterisi sunarken, Batman Güzel Sanatla Lisesi Öğrencileri tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. Tören; 10 Kasım Atatürk’ü anma programı vesilesiyle resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

www.batmanpusula.com / Aytekin Dal

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.