Ramanlı 'Kürtçe' için yürüdü - Batman Pusula Gazetesi
a

Ramanlı ‘Kürtçe’ için yürüdü

ramanlı ‘kürtçe’ için yürüdü
1

BEĞENDİM

Spread the love

Kürtçe anadilinin önemine dikkat çekmek amacıyla yöresel kıyafetleriyle yürüyüş yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, Kürtçe seçmeli ders için halka çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, beraberindeki kalabalık partili grupla birlikte yöresel kıyafetlerle bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında Serkan Ramanlı’ya; yöresel kıyafetleriyle HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi İsa Aydın, İl Başkanı Davut Şahin, partililer, kadın ve çocuklar da eşlik etti. Şemsettin Güneş Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından beraberindekilerle yürüyüş başlatan Ramanlı, yol boyunca Kürtçe seçmeli derse çağıran broşürleri halka dağıttı. Yöresel kıyafet giyen çocuklarla birlikte Gülistan Caddesi’ne kadar yürüyen Ramanlı ve beraberindekiler, halkta yoğun ilgi görürken yürüyüş esnasında renkli görüntüler oluştu. “Anadilimiz için yürüyoruz” temasıyla gerçekleştirilen yürüyüş sonrası Gülistan Caddesi’nde partisinin Gençlik Kolları tarafından Kürtçe seçmeli derse davet için kurulan standı ziyaret eden Ramanlı, burada Kürtçe ve Türkçe basına açıklamalarda bulundu. Dili yasaklamanın bir insanlık suçu olduğunu belirten Ramanlı, bu insanlık suçunun bu topraklarda yıllarca yaşandığını söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.