HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin Mardin 5’inci Olağan Kongresi’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ramanlı, konuşmasında toplumsal kardeşlik, Kürt meselesi, ekonomik sistem ve adalet başlıkları üzerinde durdu.
Mardin Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen kongre, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kongreye Ramanlı’nın yanı sıra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, Kayapınar Belde Belediye Başkanı Samir Özhan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
“Mardin bir mozaik”
Mardin’in farklı kimliklerin ve inançların bir arada yaşayabildiği önemli kentlerden biri olduğunu belirten Ramanlı, kentin Türkiye için örnek oluşturabileceğini söyledi.
Ramanlı, Mardin’in farklılıklarıyla birlikte huzur içerisinde yaşamanın mümkün olduğunu belirterek adalet, kardeşlik ve dayanışmanın toplumun her kesiminde güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
“Kendi medeniyetimize sarılmalıyız”
HÜDA PAR’ın parti programında geçmişten gelen ve uygulanmış İslami esaslardan yararlandığını dile getiren Ramanlı, Batı merkezli düşünce akımlarının Türkiye’nin sorunlarına çözüm olarak görülmemesi gerektiğini savundu.
Ramanlı, Türk ile Kürt arasında düşmanlık oluşturan anlayışların kendi medeniyetlerinden kaynaklanmadığını belirterek, toplumun kendi değerlerine yeniden yönelmesi gerektiğini söyledi.
Kürt meselesi mesajı
Kürt meselesinin çözümünde silah ve şiddetin yöntem olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Ramanlı, dil, kimlik ve bölgesel kalkınmaya ilişkin sorunların demokratik yollarla ele alınması gerektiğini kaydetti.
Ramanlı, farklılıkların toplum için bir zenginlik olduğunu belirterek, Türkiye’de yaşayan 86 milyon vatandaşın sorunlarını karşılıklı diyalog ve ikna yoluyla çözebileceğini söyledi.
“Faizsiz Türkiye süreci başlamalı”
Konuşmasında ekonomik sisteme de değinen Ramanlı, faize dayalı ekonomik yapının ele alınması gerektiğini savundu.
Terörsüz Türkiye sürecinin yanında faizsiz Türkiye sürecinin de gündeme alınması gerektiğini belirten Ramanlı, faiz nedeniyle oluşan ekonomik yüklerin farklı yatırımlara yönlendirilebileceğini ifade etti.
Mardin teşkilatında görev değişimi
Kongrede HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı’nda da görev değişimi yaşandı. Tek listeyle gerçekleştirilen seçimde mevcut İl Başkanı İsmail Çevik aday olmazken, Abdülaziz Önen delegelerin tamamının oyunu alarak yeni il başkanı seçildi.
Görevini devreden Çevik, 2018 yılından bu yana yürüttüğü il başkanlığı görevinde kendisine destek veren teşkilat mensuplarına teşekkür etti. Çevik, görev değişiminin ardından da parti çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.
Yeni İl Başkanı Abdülaziz Önen ise kongrenin ardından tebrikleri kabul ederek katılımcılara teşekkür etti.
Kongre, önceki il yönetiminde görev alanlara plaket verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.





