Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen festival, renkli görüntülere sahne oldu.
Festivalin açılışı, Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş ve ilçe protokolünün katılımıyla, Dicle Nehri kıyısında gerçekleştirildi. Tarih kokan Hasankeyf sokaklarında yapılan kurdele kesimi ile festival resmen başladı.
Sanatçı Özlem Özdil’in sahne aldığı gecede, dinleyenler unutulmaz anlar yaşadı. Özdil’in güçlü sesi ve sahne performansı izleyicilerden tam not aldı.
Festival boyunca çeşitli su sporları etkinlikleri düzenlendi. Jetski gösterileri, flyboard şovları ve kano ile SUP board yarışları izleyenlere adrenalin dolu anlar yaşattı. Gökyüzünde süzülen paramotorlar ve microlight uçakların dumanlı akrobasi gösterileri ise Hasankeyf semalarını adeta görsel bir şölene çevirdi.
Ziyaretçilere ücretsiz tekne turları ve kale gezileri sunulurken, doğaseverler için trekking rotaları da ilgi gördü. Halk oyunları gösterileriyle kültürel değerler de sahnede yerini aldı.