Program, 1948 yılında Türkiye’de ilk petrolün çıkarıldığı, 1.288 rakımlı Batı Raman Petrol Sahası (Batıraman 3-TP-2) bölgesinde gerçekleştirildi.

Sahur programında konuşan Şansi, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolculuğunun sembol noktalarından birinde bulunmanın anlamlı olduğunu belirterek, “Burası, ülkemizin yer altı zenginliklerini kendi imkânlarıyla çıkarma iradesinin başladığı yerdir. Milli ekonomimizin temellerinin atıldığı bu topraklarda işçilerimizle aynı sofrayı paylaşmak bizim için büyük bir onurdur” dedi.

Türkiye’nin yerli ve milli enerji hamlelerine dikkat çeken Şansi, geçmişten bugüne enerji alanında atılan adımların ülkenin ekonomik bağımsızlığı açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. “Yerli ve milli üretim, güçlü Türkiye’nin anahtarıdır. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak, milli ekonomimizi daha da güçlendirecektir. Bu sahalarda alın teri döken her bir işçimiz, Türkiye’nin kalkınma mücadelesinin kahramanıdır” diye konuştu.

Programda TPAO çalışanlarıyla sohbet eden Şansi, emekçilere teşekkür ederek Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdiğini vurguladı. Sahur, yapılan duaların ardından sona erdi.

Başkan Şansi’ye TPAO Batman Bölge Müdürü Murat Karataş da eşlik etti.

Muhabir: Yusuf Uyanık