Başaran, yeşil pasaport talebinin mali müşavirlerin ülke ekonomisine katkıları, uluslararası iş yapma kapasiteleri ve kamusal rollerine dayalı olarak haklı ve yerinde bir talep olduğunu vurguladı.

“MALİ MÜŞAVİRLER EKONOMİNİN BELKEMİĞİDİR”

Mali müşavirlerin vergi sisteminin işleyişinden işletmelerin finansal sağlığına, ekonomik istikrardan toplumsal vergi bilincine kadar geniş bir alanda kritik görev üstlendiklerini belirten Başaran, açıklamasında şu başlıklara dikkat çekti: Ülke ekonomisine katkı ve kamusal rol, Vergi sisteminin işlerliği, İşletmelerin finansal yapılarının güçlendirilmesi, Ekonomik şeffaflık ve istikrar, Girişimcilik ve yatırım ortamının desteklenmesi, Toplumsal refah ve vergi bilinci oluşturma, Büyüme ve istihdama katkı, Ekonomik krizlerde işletmelere yol gösterme, Kamu maliyesine destek ve düzenli vergi toplama.

Başaran, “Mali müşavirler, hem mikro düzeyde işletmelere hem de makro düzeyde devlete hizmet ederek ekonominin düzenli işleyişinde köprü görevi görüyor. Vergi gelirlerinin sağlıklı toplanması ve Kamu Harcamalarının Finansmanı Konusunda Da Vazgeçilmez Bir Rol Üstleniyorlar,” Dedi.

“Yeşil Pasaport Talebi Mantıklı ve Yerindedir”

Uluslararası arenada daha etkin bir şekilde yer alabilmek ve mesleğin ekonomik katkısının tanınması için yeşil pasaport verilmesinin mantıklı bir adım olacağını belirten Başaran, bu talebin aynı zamanda devletin mali müşavirlik mesleğine verdiği önemin bir göstergesi olacağını ifade etti.

Kaynak: Bülten