Öğrencilerin hayatlarına şekil veren bir süreç olan tercih döneminde üniversite ve bölüm tercihinde bulunacak öğrencilerin öncelikle kendilerini tanıması ve ne istediklerini bilerek tercih yapmaları gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. İdris Demir, bilinçli yapılan tercihler sonucunda başarının da geleceğini söyledi. Öğrencilerin tercih dönemindeki kaygılarının geleceklerini gölgelememesi gerektiğini belirten Rektör Demir, ailelerin de bu süreçte doğru ve gerçekçi yönlendirmelerde bulunmalarının çok önemli olduğunu vurguladı.

 “İNTERDİSİPLİNER BİR YAKLAŞIMLA LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İMKÂNI SUNUYORUZ”

Batman Üniversitesinin son dönemde önemli atılımlara imza attığını kaydeden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Enerji alanında ihtisas üniversitesi olarak uluslararası iş birliklerimizi geliştirdik. Azerbaycan Neft ve Sanayi Üniversitesi ile partner üniversite olduk ve uluslararası Enerji Zirvesini gerçekleştirdik. Yaptığımız iş birliklerimizi asla kâğıt üzerinde bırakmıyoruz. Bütün bu çalışmalar öğrencilerimize de staj ve kariyer gibi önemli imkânlar sunuyor. Eleştirel düşünen, vizyon sahibi ve geleceğe umutla bakan, Batman Üniversitesini ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek öğrenciler yetiştirmek hedefindeyiz ve bunu gerçekleştirmeye başladık. Türkiye’deki petrol çalışmalarının kökenini oluşturan enerji çalışmalarına büyük yer verdik. Bununla birlikte Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü yüzde yüz İngilizce öğrenci alımı programına bu yıl başlıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Enerji Koordinasyon Merkezi (EKOM) ile yürüttüğümüz çalışmaları da interdisipliner bir anlayış ile yapıyoruz ve tezli/tezsiz Enerji Yönetimi yüksek lisans programını da açarak öğrencilerimize lisansüstü eğitim imkânını da sunduk. ”

 “ÖĞRENCİLERİMİZE TEORİK VE PRATİK BİLGİYİ AYNI ANDA SUNUYORUZ”

Enerjinin yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesinde de müzik ve resim alanında çok nitelikli bir eğitim verildiğini anlatan Rektör Demir, aynı zamanda Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde alanında uzman akademik kadrosuyla teknik anlamda kendini geliştirmek isteyen öğrencilere donanımlı bir eğitim verildiğini anlattı. Sağlık alanında da önemli gelişmelerin yaşandığı üniversitemizde Sağlık Yüksekokulunun Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülerek güçlendirildiğini ifade eden Prof. Dr. İdris Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Sağlık alanında yaptığımız dönüşümü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda da uygulayarak Turizm Fakültesini faaliyete geçirdik. Akademik birim sayılarımızı artırarak öğrencilerimize kaliteli ve nitelikli bir eğitim imkânı sunmaya özen gösterirken hem pratik hem de teorik bilgiyi birleştirerek öğrencilerimizin uygulamalı olarak edindikleri bilgiyi pekiştirmelerini sağlıyoruz.”

 “CİĞERPARELERİMİZİ BATMAN’A VE ÜNİVERSİTEMİZE DAVET EDİYORUM”

Batman şehrinin ve Batman Üniversitesinin öğrencilere sunduğu imkânlardan da bahseden Rektör Demir, öğrencilerin barınma konusunda sorun yaşamadıklarını dile getirdi. Batman Üniversitesinin kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Demir sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yıl boyunca çok sayıda aktivite gerçekleştirdik. Akademik donanımın yanı sıra öğrencilerimize konserler, sanatsal aktiviteler, film gösterileri yapıyoruz ve öğrencilerle sık sık bir araya gelerek birlikte eğleniyoruz. Aday öğrencilerimizi, ciğerparelerimizi Batman’a ve üniversitemize davet ediyorum. Öğrencilerimiz, nitelikli bir eğitimin yanı sıra şehrimizde ve üniversitemizde bulundukları süre içinde keyifli ve kendilerini evlerindeymiş gibi hissedecekleri bir süreç geçireceklerdir.”