Kozluk Kaymakamlığı İlçe Özel İdare ekipleri, kış mevsiminin ardından ulaşıma geçit vermeyen köy ve mezra yollarını iyileştirmek için kolları sıvadı. Çalışmaların odak noktası, ilçe merkezine 75 kilometre uzaklıkta, coğrafyanın en zorlu olduğu noktada bulunan Yenidoğan Asi Köyü’ne bağlı Seyrantepe ve Alaca mezraları oldu.
SINIR HATTINDA ZORLU MESAİ
Siirt ve Bitlis sınır hatlarında yer alan ve sarp arazi şartlarıyla bilinen bölgede, ekipler adeta zamanla yarıştı. 2 iş makinesinin aralıksız görev yaptığı ve bir hafta süren yoğun çalışmalar neticesinde, kışın tahrip ettiği 10 kilometrelik mezra ve yayla yolu tamamen temizlenerek yeniden ulaşıma açıldı.
ARICILAR VE BESİCİLER RAHAT BİR NEFES ALDI
Yolların düzeltilmesi, sadece ulaşımı kolaylaştırmakla kalmadı; bölge halkının en önemli geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık faaliyetlerine de can suyu oldu. Yolun açılmasıyla birlikte arıcılık ve besicilik yapan vatandaşların yaylalara ve otlaklara erişimi yeniden sağlandı. Güvenli ve rahat ulaşıma kavuşan yöre halkı, üretimin aksamadan devam etmesini sağlayan Kozluk Kaymakamlığına ve İlçe Özel İdare ekiplerine teşekkür etti. Çalışmalar Aralıksız Sürecek Yetkililer, çetin kış şartlarının izlerini tamamen silmek ve vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına ilçe genelindeki yol iyileştirme ve genişletme çalışmalarının planlı bir şekilde aralıksız devam edeceğini belirtti.




