Kitap boş vakitte okunmaz, kitap okumaya vakit ayrılır.

Günümüzün büyük cahilliklerinden biri de eğitimli cahil olmaktır. Neredeyse herkes artık bir okuryazardır. Herkes yazabiliyorken, okuyabiliyorken ama maalesef bizim kültürümüzde bu okuma alışkanlığı pek yoktur ve herkes okuldaki okumanın yeterliliğine bakıyor. Oysa bu hiçte yeterli değildir. Bu şekilde gelişme katledilmez. Tam da bunun farkında olan değerli Mamostem Sadık AKSOY bunun üzerine halka açık okuma etkinliklerini yapmaya başladı. Bizlerde bu değerli mamostemize katkı sunmak istiyoruz. Her hafta cumartesi günü saat 15:00 da kültür mahallesi Av. Zekeriya Aydın Caddesi (Ahmet Güneştekin kültür merkezi yanı) , (Simetri Özel Eğitim Merkezi önü)

Işığının daha parlak olması için bu etkinliğe kitabımızı alarak katılalım. “Yaşam gürültüsüne rağmen okuyorum” sloganıyla 30dakika okuma etkinliği yapılacaktır. Siz varsanız, biz daha da güçleniriz.

Okumayı, bilgiyi hiçbir hazineye değiştirmeyelim. Okumanın, bilginin en kıymetli değer olduğunu unutmayalım.’’Ne kadar meşgul olduğunu düşünürsen düşün okumak için zaman ayrılmazsan cahilliğe teslim olursun.

Ne kadar çok okursanız o kadar çok öğrenir ve güç kazanır, yaşamınızın denetimini kendi ellerinize alırsınız.’’Cahil insan okumayı pek sevmez, okumayı küçümser, basit insan ona hayran olur. ama akıllı insan ise ondan yararlanır.

Hepimiz akıllı insanlarız. Tembelliğimizi hemen yere bırakıp var gücümüzle ondan kaçalım. Okumaya, bilime, bilgiye doğru koşalım. Her kitap bir hazinedir ve bu hazineye sadece okuyanlar sahip olur. Hayatta bütün yanlışları ve doğruları yapmaya hiç kimsenin ömrü yetmez. Okuyarak bu bilgileri ancak sahip olursunuz. Her kitap bir ömür dür, bir hayattır. Kim istemez ki sonsuz yaşantılara sahip olmayı… İnsan beyni tıpkı bir demir makine gibidir. Çalıştıkça ışıldar, parlar. Çalışmadıkça paslar çürür. En iyi arkadaş kitaptır. Ona alışan hiç ayrılmak istemez. Çünkü o artık kitabın sayfalarından içeri girer. Artık kitapla bütünleşir. Kitabın başkahramanı olur. Her şey onun çevresinde gelişir. Eğitimin hangi kademesinde olursa olsun kitap okuyan ile okumayan arasında büyük farklar olur. Kitap okuyanlar bilgili ve eğitimlidir. Güçlü hafızaya sahiptir. Sağlıklı yaşar, odaklanma kabiliyeti yüksektir. Hedefleri vardır.  Zamanın kıymetini bilir.  Farklı bakış açısına sahiptir, fikir sahibidir. Yazma ve konuşma kabiliyetini geliştirmiştir.  Sorulara sorunlara farklı yaklaşır.   

Selahattin BİÇEN