Bu kapsamda üreticiler, Batman Valisi Ekrem Canalp’i makamında ziyaret ederek kooperatifleşme süreci hakkında bilgi verdi.

KENTTE HAYVANCILIĞA YENİ YAKLAŞIM

Ziyarette konuşan Batman Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyesi Mehmet Şerif Çelik, kent merkezinde uzun yıllardır besicilik yaptıklarını ancak şehirleşmenin artmasıyla birlikte hayvancılık faaliyetlerinin yerleşim alanlarının içinde kaldığını söyledi. Çelik, “Kent merkezinde hayvancılık yapmanın çevreye olumsuz etkilerinin farkındayız. Bu nedenle, şehir dışında bize ait 100 dönümlük bir arazide entegre hayvancılık faaliyetleri yürütecek bir kooperatif kurmayı planlıyoruz” dedi.

 “KOOPERATİFLEŞME, SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM İÇİN ÖNEMLİ”

Vali Ekrem Canalp ise Batman’daki hayvancılık faaliyetlerinin büyük ölçüde küçük ölçekli aile işletmeleri tarafından yürütüldüğünü vurgulayarak, bu işletmelerin tek başına ayakta kalmasının giderek zorlaştığını ifade etti. Canalp, “Kooperatifleşme, üreticilerimizin güç birliği yapmasını sağlar. Bu adım aynı zamanda daha modern ve çevre dostu üretim modellerine geçişi kolaylaştırır. Şehir dışında kurulacak kooperatifle birlikte çevresel sorunlar da azaltılacak, kentimiz daha temiz bir görünüme kavuşacak” dedi.

İLK ADIM ATILDI, BAŞVURU HAZIRLIĞI BAŞLADI

Vali Canalp’in desteklerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Mehmet Şerif Çelik, Batman Besi Kooperatifi’nin kuruluş sürecinin resmen başlatıldığını açıkladı. Özellikle Aydınkonak bölgesinde yoğun olarak faaliyet gösteren 15 işletmenin öncülük ettiği bu girişim kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne resmi başvurunun yapılacağını belirtti. Çelik, “Bu girişimle hem üreticilerimizi güçlendirmeyi hem de Batman hayvancılığına katkı sunmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Remziye Kapuci