TIBBİ GENETİK UZMANI GÖREVE BAŞLADI - Batman Pusula Gazetesi
a

TIBBİ GENETİK UZMANI GÖREVE BAŞLADI

tibbi̇ geneti̇k uzmani göreve başladi
0

BEĞENDİM

Spread the love

Batman Eğitim Araştırma Hastanesine Tıbbi Genetik Uzmanı atandı.  Batman Eğitim Araştırma Hastanesi, genetik hastalıkların tanı, tedavi, izlem ve genetik danışmanlık süreçlerini yöneten uzmanlık alanı olan tıbbi genetik alanında güçleniyor. Hastaneye atanan Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Esra Habiloğlu göreve başladı, böylece hastanenin Tıbbi Genetik Polikliniğinde doktor sayısı 2’ye yükseldi.

Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Esra Habiloğlu, “Tıbbi Genetik bölümü, genetik hastalıkların tanı ve yönetimi ile ailesel ve kişisel genetik danışmanlık alanında hizmet veren bilim dalıdır. Tıbbi genetik uzmanları polikliniğe başvuran hastaların ayrıntılı öyküsü, aile ağacı, özgeçmişleri ve klinik bulguları ile değerlendirir. Ön tanı belirlendikten sonra tıbbi genetik uzmanın uygun gördüğü tetkik istenir ve genetik danışma ile hastaları bilgilendirilir. Başlıca; ailesel kanserler, doğumsal anomaliler, zihinsel yetersizlik, otizm, gebelikte ileri anne yaşı ve riskli gebelikler, tekrarlayan gebelik kayıpları, infertilite (kısırlık), akraba evliliklerinden kaynaklanan kalıtsal hastalıklar, ailelerde bilinen genetik hastalık varlığı gibi vakalar için poliklinik hizmeti vermekteyiz. Bölgemizde akraba evliliği oranının fazla olmasına bağlı olarak otozomal resesif hastalıklar için artmış risk mevcuttur. Özellikle ailesinde kalıtsal hastalık bulunan bireyler için evlilik veya gebelik öncesi danışmanlık vererek sadece muayene ve tanı değil aynı zamanda koruyucu hekimlik görevimizde bulunmaktadır.Tıbbi Genetik polikliniğinin bulunmadığı dönemde, ilimizdeki hastalar farklı illerdeki merkezlere başvurmaktaydılar. İlimizde hastaların tıbbi genetik açısından tanı, tetkik ve danışma imkanlarına ulaşabilmesi, hem Batman da hemde çevre illerde ihtiyaç duyan hastalar için oldukça faydalı olacaktır” dedi.

Tıbbi Genetik Polikliniği, genetik hastalıkların erken tanısı ve hastaların uygun tedavi ve yönetimine odaklanarak, hastaların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

www.batmanpusula.com/ Funda Kezer

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.