YAŞAM İÇİNDE İNSAN SİLUETİ - Batman Pusula Gazetesi
a

YAŞAM İÇİNDE İNSAN SİLUETİ

0

BEĞENDİM

Spread the love

       Ferhat İde yıllarca özel sektörde yaşam mücadelesini verdi.

Çeşitli alanlarda ticaret yapıp ilkeli duruşunda ödün vermeyip gah kazandı gah kaybetti; ama, insani duruşuna dair  hiç taviz vermedi. 

       Şu an Bodrum’da Munzur suyunun bayiliğini yapmaktadır.

Geçmiş iş dönemlerinde: Deri, spor ayakkabı tasarımı ve üretim, iç mimar, bina tasarımı tamirat, tadilat, elektrik  işlerine dek mücadele edip  ve çalışıyor hala. Zanaat ve mesleki alanlarda olan azımı yaşama ne denli bağlı kılındığının bir yansımasıdır bu.

       Hangi meslek olursa olsun içinde bulunduğun anın çalışmasını diğer bir zaman dilimine  yansıtabiliyorsan ve o an da ki insanlar ” Bunu o mu yapmış?” dedirtebiliyorsan bir iz bıraktığın andır o işte.

        Midyatlı Süryanilerin zanaatlık esrelerini…  Özellikle taş uyması ahşap  ve gümüş telkari   hala o bölgede konuşuluyor. Bir zamandan bir zamana o ustalar kendilerini taşayıbildiler…

          Şimdikiler ise hak getire!

         Ferhat İde yoğunluk iş alanında her fırsat bulduğunda, kitap okumak, folklorik müzik dinlemek ve tabiata yürüyüş yapıp ve hayvanlarla ilgileniyor… İnsanı gereken tüm eylemler ne ise kendi yaşamının niteliğini artmaktadır böylece.

                                       ***

Dervişin biri…

Dersim’in bir köyünden yola çıkar

Munzur’a varır

ömrün kâr zararını hesaplar

çığlık atar

Derin uykudadır “Haskar”

Ruh soğuk bedenden …

uçar gider

Böceklere yem olur beden

Bir taşın başında

Gözyaşı döker bir can

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.