22 Arap ülkesine bir objektif bakış - Batman Pusula Gazetesi
a

22 Arap ülkesine bir objektif bakış

22 arap ülkesine bir objektif bakış
0

BEĞENDİM

Spread the love

Değerli okuyucular beş bölümlük yazıda Libya ve Mısır savaş dahil ilişkilerini özetlemeye çalıştım, tabi bu bilgiler sağlam ve gerçek kaynaklardan derlenmiş özetlenmiştir.

    Bu bölümde daha önceki yazılarımda olduğu gibi Arapların kişisel biyografisini veya yaşam biçimlerinin üstünde durmayacağım, her kesin kafasını meşgul eden Arapların Milliyetçilik dahil her konuda başarısız olmalarının nedenleri tespit etmeye çalışacağım,

     Özünde Libya ve Mısır, Kaddafi ve Enver Sedat, veya başka Arap ülkeleri, ya da başka liderleri, bütün bunların hayatına bakıldığı zaman, Arap milletinin ve Milliyetçiliğini özü daha rahat görülebilir ve okunabilir.

    22 devlet. Yıllık 6 Trilyon dolar ihracat ( ABD 1.5 Trilyon. Çin 2 Trilyon. Alman 1.4 Trilyon ). 400 milyon nüfus. 10 Milyon Km kare üstünde toprak.  Başta Petrol yer altı Zenginlik. 

    Her nedense Araplarda Mutlu azınlık hariç ( % 10 civarı )  sefalet içinde. Örnek dünyanın petrol bakımından en zengin Şehri Kerkük, sefalet içinde yaşayan halkı.

    Orta Doğunun en eski halkı. Dünya uygarlığın beşiği bir yer, tekerleğin döndüğü ilk toprak, Tarih kokan tüm beldeleri, ( Mısır piramitleri, Firavunların dünyası, Tarihte ilk medeniyet ) ama asırlarca başkalarının egemenliği altında bir yaşam, buda bir başka trajedi.

   Nerdeyse tüm peygamberlerin zuhur ettiği bir vatan, Allah tarafında Urfa’dan bu bölgeye gönderilen Hz. İbrahim, Kral ve medeniyetin beşiği Mısır, Musa Peygamberden Hz. İsa’ya kadar gelen peygamberlerin vatanı Kenan, İslamiyet ve Hz. Muhammedin doğduğu yer Hicaz.

   Bu özellikleri daha da çoğalta biliriz ama şunu da söyleyeyim Allah her kese her şeyi vermez, şu an Araplar bu güçle bu nüfusla yalınız İslam alemi değil Dünyada bir söz sahibi olmaları gerekirdi.

   Bir düşünelim Bugün BM de Arapların beşte biri olmayan Fransa ve İngiltere veto hakkına sahibidirler, ama Araplar ne kendilerine nede Komşularına söz geçirecek durumdalar, her kesin onlardan birkaç kuruş koparmak etraflarında fır fır eden bir halk.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP