2026 Aile ve Nüfus On Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyon, hem lezzet rekabetini hem de aile dayanışmasını aynı çatı altında buluşturdu.
Okul bahçesinde yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, anneler özenle hazırladıkları yemekleri jüri karşısına çıkararak hünerlerini sergiledi. Hasankeyf Meslek Yüksekokulu’ndan dört akademisyenin yer aldığı jüri, ana yemekleri lezzet, sunum ve özgünlük kriterlerine göre değerlendirdi.

Etkinlik yalnızca yemek yarışmasıyla sınırlı kalmadı. Çocuklar için yüz boyama, palyaço gösterileri ve eğlenceli oyunlar düzenlenirken; anneler ise yumurta taşıma, çember atma, kum çuvalı ve balonla bardak taşıma gibi yarışmalarda kıyasıya mücadele etti. Okul bahçesi gün boyunca adeta bir şenlik alanına dönüştü.
Programa Batman Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katkı sunarak çocuklara yönelik etkinliklerde görev aldı. Yüz boyama ve balon şekillendirme etkinlikleri, minik katılımcıların ilgisini çekti.
Yarışma sonunda dereceye giren annelere ödüller takdim edildi. Birinciye tam gram altın, ikinciye yarım gram altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlik sonrası açıklama yapan Hasankeyf İlkokulu Müdürü Erdal Güzel, organizasyonun sadece bir yarışma değil, aynı zamanda aileleri bir araya getiren sosyal bir buluşma olduğunu vurguladı. Güzel, “Velilerimizin yoğun katılımıyla unutulmaz bir gün yaşadık” diyerek etkinliğin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.
Hasankeyf’te gerçekleşen program, ailelerin birlikte vakit geçirdiği, çocukların eğlendiği ve dayanışma ruhunun güçlendiği anlamlı bir gün olarak hafızalara kazındı.




