Protokol çerçevesinde BA-MED, bağımlılıkla mücadele eden bireylere yönelik rehberlik, terapi ve rehabilitasyon süreçlerini yürütecek; ASKON ise bu süreçleri tamamlayan kişilere iş imkanları sağlayarak ekonomik ve sosyal hayata entegrasyonlarını destekleyecek.

BA-MED Başkanı Mehmet Demirhan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bağımlılıkla mücadele yalnızca tedaviyle sınırlı kalmamalı. Topluma yeniden kazandırma süreci en az tedavi kadar önemlidir. ASKON’un desteğiyle, tedavi sonrası bireylerin istihdam edilmesiyle sürdürülebilir bir iyileşme hedefliyoruz.” Dedi.

ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu ise iş birliğine dair şu ifadeleri kullandı: “İş dünyasının sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğine inanıyoruz. Tedavisini tamamlayan bireylere ikinci bir şans sunmak hem insani hem de toplumsal bir görevdir. Bu iş birliğinin örnek teşkil etmesini diliyoruz.”

Kaynak: Bülten