Ailede herkesin görevi vardır - Batman Pusula Gazetesi
a

Ailede herkesin görevi vardır

0

BEĞENDİM

Spread the love

İnsanı değerli kılan ve insana değer katan unsurlar/özellikler vardır. Ayrıca kendi eliyle kendisini bitirmek anlamına gelen yıkıcı faaliyetlerle kötülüğün ve çirkinliklerin peşinde olma çabası vardır.

Önemli olan seçim konusunda kişinin seçeceği yolda üzerine düşeni yapması!

Toplumsal yapının ve insan olgusunun ana merkezi olması nedeniyle aile birliği derin hikmetleri özünde barındırır. İnsanlığın ana gündemine alması ve iyi bir tanımlama yaparak teoriler geliştirmesi gereken asıl konu doğmak, büyümek, gelişmek, yetişmek, olgunlaşmak ve insani karakterler edinmek başta olmak üzere tüm eğitim süreçlerini edindiği zamanları kapsayan aile kavramına bütüncül bakışla bakmayı becerebilmesidir.

Çünkü ailede herkese verilmiş bir görev ve sorumluluk vardır. Anne olgusu en önemli rol olarak ilk kademeyi oluşturur. Annenin sorumluluğu sadece doğum gibi bir mucizevi vazifeyi yerine getirmek değildir. Sahip olması gereken merhamet, şefkat, sadakat, masumiyet ve vefa duygularıyla tüm insanlığın insani özelliklerini edinmesi gereken dönemlerde baş aktörlük yaparak çocuk eğitiminde belirleyici olması gerekir.

Baba statüsü de ikinci rol olarak yüklendiği sorumlulukları sergileme konusunda hassasiyet taşıyan dönemleri ifade eder. Ev hayatının iç dünyasının baş aktörü anne iken dış dünyanın ağır rolünü baba yüklenerek sorumlulukların altına girmeye çalışmalıdır.

Ancak günümüz toplumsal aile hayatının öylesine komik manzaralarıyla karşılaşmaya başladık ki anlam vermekte zorlanır olduk. Sıkıntı anne ile baba rollerinin birbirine karıştırılması. Problem annenin yapması gereken şeyleri babanın yapmaya çalışması. Hatta daha da ötesi babanın yapması gereken sorumlulukları annenin sergilemeye çalışması.

Roller karışıyor ve çocuk için hiç de olumlu olmayan ve hatalı eğitimler almasını sağlayan sonuçlar doğuruyor. Kız çocuğunun özel halleri veya ihtiyaçlarıyla erkek motifli babanın ilgilenmesi ya da erkek çocuğun temel ihtiyaçlarıyla annenin ilgilenmeye aday olması çok garip kaçıyor.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.