Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLÜR MÜ?

        Batman’ın en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun çözümü için halk olarak çeşitli önerilerimiz oluyor. Bu sorun çözülür mü bilinmez ama Belediye zabıta ve Emniyet trafik şubesinin el atması gerekir. Çözülmeyecek bir sorun değil, caydırıcı cezalar verildiği zaman herkes kurallara uymak zorunda kalacaktır. Tabi burada en büyük iş sürücülere düşüyor. Kaldırım işgali, yaya geçidi, engelli yollarına gelişi güzel park yapılmazsa zaten büyük oranda sorun çözülmüş olur.

        Şehir içi yolcu taşıyan minibüsler duraktan yolcuyu alıp durakta indirmesi gerekirken, iki adımda bir yolcu alıp, yolcu indiriyor buda trafiğin kilitlenmesine neden oluyor. Yıllardır bu şehirde yaşıyorum, bir gün bile şehir içi minibüslerinin bu vurdumduymazlığına ses çıkaran bir kurum veya kuruluş görmedim. Emniyet arada bir fazla yolcu alıp almadıkları ve evrak kontrolü yapıyor. Ama gelişi güzel yolcu indirip bindirmelerine yada yolda kafasına göre sallana sallana gitmesine ses çıkarıldığına şahit olmadım. Bu sorununda denetlenmesi gerekir.

         Batman’da yıllardır süre gelen park sorunu yaşanıyor. Yeni yerleşim yerlerinde bile otopark yapılmıyor. Sürücüler aracını park edecek boşluk bulduğu gibi rast gele park ediyor. Park ettiği yer yaya geçidimidir, engelli yolumudur, binanın çıkış güzergahımıdır buna dikkat etmez. Sabah evden çıktığımda binanın giriş kapısı araç parklarından dolayı kapalı. Düşünün bebek arabasıyla binadan çıkan bir bayan nerden çıkacağını bilemez ve araç sahibinden birine ulaşır aracını çıkarmasını ister. Buna çok şahit oldum. Düşünebiliyor musunuz, istediğiniz zaman kendi evinize bile girip çıkamıyorsunuz. Aslında bu yaşadığımız çok acı bir şey bunun düzelmesi için her hangi bir eğitime gerek yok, düşünebilen her insan o aracı binanın girişine yada engelli yoluna park ettiğinde giriş çıkışların nasıl yapılacağını da düşünür. Ama maalesef çokta düşünmüyoruz.

        Belediyenin yaptığı  tali yolları otopark oldu. Geçmiş yıllarda belediyenin getirdiği bir ücretlendirme sistemi vardı. Bence buna devam edilmesi gerekir. Park eden her araç sürücüsünden belli bir ücret alınıyordu. Bu uygulama hem Belediyeye gelir olarak fayda sağlıyor, hem de her isteyen bütün gün aracını park edemiyordu. Bu uygulamanın tekrar hayata geçirilmesi durumunda inanıyorum ki, bir nebze olsun Batman trafiği rahatlamış olur.  Şehir merkezindeki trafik sorununun zabıtaya verilmesi ve bu işle zabıtanın ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Merkezdeki trafik sorunu ciddi anlamıyla sadece 1 ay boyunca denetlenirse ve kurallara uymayanlara caydırıcı cezalar verilirse, inanın bu sorun çözülür.  Trafik polisi veya zabıta değilim elbette onalar işini bizden daha iyi bilir. Ama birilerinin bu soruna el atması ve ciddi anlamda üstünde durması gerekir. Bu böyle devam ettiği sürece insana saygımızı da kaybederiz. Çünkü trafik ve yanlış araç parkları yüzünden çıkan kavgalara çok şahit oluyoruz. Allah korusun ölümlü kavgalarda yaşanabilir. Buna müsaade etmememiz gerekir. Kurallar gereği bir birimize saygıyı unutmazsak, kurallara uymayanlara caydırıcı cezalar verilirse sorunun büyük ölçüde çözüleceğine inanıyorum. Hoşcakalın…..  

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER