Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ALLAH AFFEDER

Ölümüm ne zaman kapımızı çalacağı belli olmadığından, her an ölme ihtimaliyle ahirete hazır olmak; uzun yaşama ihtimaliyle de dünyamıza meşru dairede çalışmak gerekir. Zaten ölümün ve ecelin gizli olmasının asıl hikmeti de budur.

 Allah’ı imtihan eder gibi, yaşlanınca tövbe ederim, diyerek içinden bir hile düşünmek her açıdan yanlıştır; edebe aykırıdır, akla, mantığa ve vicdana uymaz.

Bununla beraber, Allah’ın rahmetinden ümit kesmek ne kadar büyük günah ise, onun azabından ve gazabından emin olmak da öyle büyük günahtır.Demek ki, her insan ümit ve korku arasında olmalıdır.

Bu açıdan, bir müslümanın, istediğim gibi günahları işleyeyim, yaşlanınca ölmeden tövbe ederim demesi, ne kadar yanlış ve kulluk şuuruna aykırı ise; ben artık adam olmam, ben bittim demesi de öyle yanlıştır ve hatadır.

Buna göre, tövbenin yaşı, başı ve zamanı yoktur.

Allah, tövbe edilen her günahı affeder. Bir kafir, küfrüne tövbe ederse, mümin olur, bütün günahları af olur.

Bir mümin de her çeşit günahı işlese, hatta Allah’a şirk koşsa, sonra pişman olup tövbe etse, Allah Teâlâ yine affeder.

Bunun için yaşınız ne olursa olsun ne durumda olursanız olun tövbe edip Allah’a dönün.  Günümüz gençliği ve sayıları onlarcası bulan şahit olduğum kişiler haşa Allah’ı inkar ediyor.

Acıyorum bu gençliğe ne olacak sonları aile ile aralarındaki bağ kopmuş durumdalar.

Kim kurtaracak bu gençliği bilmiyorum. Ama ailelere büyük görev düşüyor. Çocuklarınızı alın karşınıza ve konuşun. Çocuğunuzu yoklayın akli nerde, İslam dinine bakışı nedir.

Aslında okul ve ailede iş bitiyor. Gençler ailede görmediğini okulda görmesi, okulda görmediğini ise aileden görmesi gerekiyor.

Son yıllarda ne okul nede ailede gençliği yönlendirecek dinini öğretecek kimse kalmadığını görüyoruz. Aileler bu konuda üzerilerine düşen görevi yapıp çocuklarıyla konuşması  ve varsa hatası tövbe etmesini sağlamak ve dini öğretmesi gerekir. Unutmayın ki  Allah bağışlayıcıdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER