İsrail diye bir devlet yok mu? - Batman Pusula Gazetesi
a

    İsrail diye bir devlet yok mu?

0

BEĞENDİM

Spread the love

Hz. İbrahim’in torunu Hz. Yakup’un bir ismi de İsrail’dir, ve bugün İsrail’i oluşturan İbraniler Hz. Yakup’un on iki oğullarının çocuklarıdır.

Hz. Yusuf meselesinden Mısıra yerleşmeleri ve Hz. Musa’nın kısası nedeni ile tekrar Kenan’a yani bugünkü topraklara dönmeleri herkesçe malumdur .

Bu olaylar Milat’tan yaklaşık iki bin yıl önce yaşanmış, İbraniler kendilerine göre bir Medeniyet kurdular, Allah onlardan Hz. Musa ve sülalesinden bir çok Peygamber gönderdi.

Hz. İsa’nın doğumundan sonra Kenan diyarı Romalıların eline geçti, İbraniler çok karışıklık çıkaran ve müfsit bir halk olduğu için, birde Hz. İsa’nın durumundan dolayı Romalılar onları Kenan’dan bütün dünyaya sürdüler.

İbraniler gittikleri her yerde ticaretle uğraştılar, o devletin yönetiminden yana oldular, yüzyıllarca kendilerini kayıp etmediler, ve bir gün ata toprağına döndüler.

Romalılar onları sürdüseler de Arabistan ve çevre yerlerde azımsanmayacak Yahudi İbranileri kalmışlardı, Bunun açık göstergesi Hz. Muhammedin onlarla yaptığı Medine sözleşmesidir, Selahaddin’in Kudüs Fethinde onlarla iş birliği yapıp onları Kudüs’e yerleştirmeleri ayrı bir olaydır.

Tarihi gerçek böyle iken, kendilerini İsrail karşıtlığı olduğunu beyan eden, daha çok Muhafazakâr kanadı oluşturan, bazı slogancı çevreler, böyle bir devlet yoktur, bunları yok edeceğiz gibi anlamsız şeyleri söylemek çok abestir.

Bu çevrelere şunu sormak lazım, İsrail devleti kurulurken ilk tanıyan İslam Ülkesi Türkiye’dir, Bugün İsrail’le Askeri ve güvenlik antlaşmasını yapan tek İslam Ülkesi Türkiye’dir. İsrail Ticaret bakımında Türkiye’nin ilk sıralarını tutar.

İsrail’in çimento, gübre, ve çeşitli Tarım ilaçları Türkiye’de üretilir.

Şu anda çamaşırımızı yıkadığımız Alo, Persil, Aryel. Banyoda kullandığımız tüm şampuanlar, yani tüm temizlik maddesi İsrail’den.

İsrail bu gibi söylemlerden hiç rahatsız olmaz, hata ister de, çünkü hem dışardaki zengin Yahudilere, hem de Batılılara kendilerini mağdur göstermek için, bundan daha iyi bir şey olmaz olamaz. İsrail bunun için Filistinlilerle didişmeyi hep uzatır, sürüncemede bırakır.

Doğru olan şudur İsrail geçmişte acı çeken bir Halktır, onun için onların başkalarına acı çektirme hakları yoktur, Kudüs  Yahudiler için ne kadar Kutsalsa, Filistinli Müslümanlar ve Hristiyanlar içinde  öyledir.

Kudüs’ün iki halk yani İbraniler ve Filistinliler için ortak Başkent olmalıdır.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.