Cat Stevens mi Yusuf İslam mı? - Batman Pusula Gazetesi
a

 Cat Stevens mi Yusuf İslam mı?

0

BEĞENDİM

Spread the love

Allah Kutsal kitapta derki, biz isteyeni ıslah, isteyeni zelil ederiz. CAT Stevens İngiliz bir rak şarkıcısı idi, hayatı barlarda konserlerde içkili alemlerde geçmişti.

Maneviyatın onu bir merak sarar, Kur’an’ı kerimin mealini defalarca okur, diğer dinlerle karşılaştırır, kendine göre bazı araştırmalar yaparak İslam dinini seçti, adını da Yusuf İslam olarak değiştirdi, o bir çok kişiye örnek oldu, İslam’ın katı bir savunucusu oldu.

Yusuf İslam halkı Müslüman olan bir çok ülkeyi ziyaret etti, bu durumda İslam alemini tanıdı, sıra Türkiye’ye geldi, İstanbul Hava Alanına indiği zaman, medya kaç gündür gelişini manşetlerde yayınlıyordu, onun şanına yakışır kalabalık bir kitle tarafından karşılandı.

O daha havaalanında iken düzenlediği bir basın toplantısında, ne amaçla bilinmez ama bir Gazeteci ona sorar, ey Cat Stevens, siz başta İngiliz olmak üzere Avrupa’nın barlarında diskoteklerinde aranan bir kişi idiniz, şu an bir erkeğin dört kadınla evlenebilecek bir din seçtiniz, sizi buraya yiten nedir, bir Avrupalı olarak bu size ters olmuyor mu?

Yusuf İslam bu gibi sorulara hazırlıklı idi, Avrupa’da buna benzer sorular hep ona sorulurdu, fakat halkı Müslüman olan bir ülkede bu sorunun şekli ve amacı başka olmalı idi. Yusuf İslam biraz acı acı olarak gülümsedikten sonra, bu gazeteciye cevaben derki, ben İslami seçmeden kaç kadınla yattığımı bilmiyorum, beraber yattığım kadınların bir çoğunun çocuğu vardır, şu an ben kaç kişinin babasıyım onu da bilmiyorum. Siz o zaman benim hayranımdınız

Şu an Avrupa’da yüzlerce belki binlerce bu durumda çocuk vardır,  bu çocuklar bir gün ölüp gidecekler ama hiçbir zaman bir babaları olmadı babalarının bile kim olduğunu bilmeyecekler.

Yusuf İslam koltuğuna yaslanarak, soruyu soran gazetecinin gözlerinin içine bakarak, de bakayım der sence “Yusuf İslam mi” veya “Cat Stevens mi”

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.