GAZZE VE SİNA – 1  - Batman Pusula Gazetesi
a
gazze ve si̇na – 1 
1

BEĞENDİM

Spread the love

Son yetmiş senedir Filistin İsrail çekişmesi ile yatıp kalkıyoruz. Bu son Hamasın İsrail’e saldırısı ve İsrail’in orantısız bir şekilde cevap vermesi bu durumu zirveye çıkarttı.

Orta Doğudaki gözlemcilere göre, Siyasetçileri tarafından İsrail hükumetine sunulan raporda, üç ana seçenek sunuyor. Tabi ki her üç planda da Hamasın yok edilmesi, onlara göre idareyi ılımlı Araplara devri içeriyor.

Ama ayni raporda Hamasın yalnız Gazze değil, Batı Şeria’daki Filistinliler arsında da giderek sempatisi yükseliyor.

İsrail hükumetleri, hiçbir zaman karşılıklı hukuk temelinde çözüm aramadılar, onlar hep yanlışı yanlış yöntemlerle çözmeye çalıştılar, daha doğrusu Filistin topraklarına hep göz diktiler ve bugüne kadar dışardan getirilen Yahudilere mesken yaptılar.

Bu her yerde öyledir İsrail’de de bu hastalık var, birçok siyasetçi bu gibi şeylerden nemalanıp işi derinleştirirler.

Şimdi Netenyaho hükumetine sunulan son raporda mevcut politikalardan vaz geçilmediği açık açık ortadadır.  Hamas yönetimi yok edilecek, Gazze’de ki halk Refah kapısından Mısıra sürülecek, ve tüm İslam ülkelerine çağrıda bulunarak sanki Gazze’de ki bu halkın vatanı yok olmuş ve bu insanlar aç ve açıktadır, gelip herkesin bir kısmını alıp ülkelerine yerleştirmek. Uluslararası İsrail’in destekçileri de maddi yardımda bulunulacak ve bu şekilde İsrail rahata kavuşacak!!!.

Mısır şiddetle bu plana karşıdır, hiçbir Arap ülkesi bu kadar Filistinliyi kabul etmez, Gazze’ye komşu olan Sina da  bu kadar İnsanın barınması büyük sorun.  Şimdi korkulan şu Gazze boşalırsa sıra Batı şeriya’ya gelecek mi.

Bu sorun kangrenleşmiş hali ile bir süre daha gündemi meşgul etmeye benziyor, olan sivil ve savunmasız halka oluyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.