Zalim ve Mazlum - Batman Pusula Gazetesi
a
zalim ve mazlum
0

BEĞENDİM

Spread the love

Tarih boyunca hep güçlüler güçsüzleri ezip onlara büyük azap çektirmişler, bunlardan biride 75 senedir Filistinlilerin İsrail’den çektikleridir. 1948 yılında Ortadoğu’da İsrail devletinin kurulması ile Filistinliler için kara günlerin başlangıcı oldu.

Şurası da bir gerçektir ki İsraillilerde Ortadoğulu bir halktır, her kes gibi onlarında devlet kurma ve yaşama hakları vardır, ama bunun için arkasındaki güce dayanarak başkalarının hakkına tecavüz etme hakları da yoktur.

Bu devletin kurulmaması için Araplar çok çaba sarf ettiler, tarihte hep birlikte hareket etmedikleri için potansiyel güçleri bir işe yaramadı. Savaştılar ve hep yenildiler. İngilizler kafalarına koydukları bir şeyi yaparlar ve yaptılar da.

İsrail Ortadoğu’da bir şımarık çocuk misali hep sağını solunu rahatsız eden bir pozisyonu, çok teknikçi ve bilinçli bir şekilde sürdürüyor.

İsrail’in bu karanlık menüsüne  adlarını zulüm harfleri ile tarihe yazan  Şaronlar ve Netenyaholar hep oldular, ne yazık ki Ramazan Bayramına yaklaştığımız bu günlerde yine kütü tarih kusmaya başladı.

Batılılar yine yuvarlak tesirsiz laflar. Araplar çaresiz ve şaşkın. Türkiye çağırır bağırır, ama İsrail’le ilişkiler üst seviyede, söylenenler hepsi laftır o kadar. Halk meydanlara çıkar kuru bir kalabalık, buda bir işe yaramaz.

Ortadoğu’da Ümmet bilincinin yerine bencillik aldığı için güç birliği hiç olmaz.

Başta Batman olmak üzere bu bölgede hep tepkiler yükselir de yükselir o da bu kadar.

Ama Filistinli kardeşlere bir sitemim var, bizler sizin için ağlarken siz bizim için ne düşünüyorsunuz. Buna çok iyi bildiğim bir iki örnek.

Doksanlı yıllarda Irak Kürt bölgesinden gelen Mültecilerin söyledikleri. Saddam’ın askerleri köylerimizi bastıklarında Filistinli gençler hep ön sıradaydılar köylerimize ve ırzımıza tecavüz ediyorlardı. Halepçe katliamı sırasında Saddam’ı ilk kutlayan Yaser Arafat olmuş. Hamas Lideri İsmail Heniye Peşmerge için çete  tanımını kullandı, Irak Kürt Bölgesinin Referandumunda, Kürdistan bağrımıza bir hançerdir diyen Mahmut Abas ve niceleri.

Çok daha kütü bir şey,  Filistin’in Batı Şerya bölgesinde yer alan Kalkilyailinde  bir meydana Saddam Hüseyin’in heykeli bir çok üst düzey Filistin liderlerinin katılması ile dikildi, konuşmacılar hep Saddam’ın Arap milliyetçiliğine yaptığı hizmet ve Filistin davasına verdiği desteği söyledikler. Oradan geçen caddeye Sedamın adı verildi.

Olay budur,  Kim zalimden yana kim zalime karşı, vicdanlara havale ediyorum.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.