2018-2019 Futbol sezonu öncesi Petrolspor için kamuoyu oluşturan ve buna öncülük yapan Batman Valisi Ahmet Deniz’in göstermiş olduğu gayret ve emek spor camiasının takdirini topladı. Batman’a vali olarak atandığı günden itibaren spor’a olan hassasiyetini bildiğimiz vali Deniz’in Petrolspor başta olmak üzeri diğer spor branşlarını da önemsediğini gördük.
Sezon öncesi Petrolspor yönetimi yaptığı görüşmeden sonra maddi konuda iş adamlarından destek sözü alan Vali Deniz, Petrolspor’un iyi bir sezon geçirmesi için bütün olanaklarını kullandı. Hatta vali Deniz, Petrolspor’un antrenmanlarını bile kaçırmadı.
Vali Deniz’in yaptıklarını gören Batman Petrolspor taraftarlar gurubu ve Petrolsporlular sezonun ilk maçında hayal kırıklığı yaşadı. İlk maçlar lig öncesi ölçü olmaya bilir ama tehlikenin de habercisi olduğunu unutmamak lazım. Petrolspor ilk haftalar kazanamayabilir, bunlar gayet normal. Önemli olan bu başarısızlığın devam etmemesidir. Bunun için Petrolspor yönetimi ve teknik heyetine biraz daha şans verilmeli. Taraftarların ve yönetimin karşılıklı yaptıkları açıklamalar, takıma zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır. Profesyonel ligde yer alan tek takımımız olan Petrolspor’un yapacağı bir hata pahalıya mal olabilir.
Yapmamız gereken ise hep birlikte Petrolspor’a sahip çıkmaktır.
Petrolspor YARASALAR Gurubu lideri Çağdaş Ozan Büyükkaya’nın yaptığı basın açıklamasının acele verilmiş bir karar olduğunu düşünüyorum.
Petrolspor YARASALAR Gurubu adına açıklama yapan Büyükkaya şu ifadeleri kullandı; “Yıllardır Batman halkı ve taraftarı var olan yönetimler tarafından “duygusal” yönden sömürüldüğü için Petrolspordan uzaklaşmıştır. Sürekli olarak büyük vaadler verip gerçekleştiremeyen yönetimler suçu hiç bir zaman kendilerinde bulmadıkları gibi her zaman Teknik Heyet ve Futbolcular başta olmak üzere takımı yalnız bırakmakla suçladığı iş insanları ve Batman halkını sorumlu olarak işaret etmiştir. Petrolspor’da varolan bu geleneği bozacağına inandığımız Başkan Sn. Ekrem Konaç’ın da bu geleneğe ayak uydurduğunu görmek bizleri derinden üzmüştür.
Sezon öncesi yaptığımız tüm uyarılara rağmen yeni bir oluşum oluşturulmuş ve maalesef kulüp içinde yaşanan sıkıntıların sahaya yansımaları sonucunda ruhsuz bir takım yaratılmıştır. Geçen sezon son 15 yılın en iyi “yerli” kadrosunu kuran Petrolspor ilk kez halkı ile bu denli kucaklaşmış ve Batmanlılık bilincini hayata geçirmişti.
Geçen sezon yaşanan onca maddi sıkıntılara rağmen zaman zaman eleştirdiğimiz Sn. Tarık Yurttaş Hocamız Batmanlı futbolcuları Petrolspor’a kazandırmış ve sahada skor olarak kötü sonuç alınsa bile mücadele eden bir Petrolspor yaratmıştı. Yapılan eleştirileri görmemezlikten gelme yerine yapılan eleştirleri dinlemiş ve gerekeni yapmıştır. Bizler bu sistemin devam etmesini ısrarla vurgularken Başkan Sn. Ekrem Konaç iskelet kadronun korunacağını ve bu sistemin devam edeceğini dile getirmişti. Ancak son oynadığımız Silivrispor maçında 18 kişilik kadroda iskelet denen 5 futbolcu yer almış bunların sadece 3’ü forma şansı bulmuştur.
Batmanlılara sahip çıkacağız diyenler 18 kişilik kadroya sadece 3 Batmanlıyı alıp bunlardan sadece 1 tanesine forma vermeyi tercih etmiştir. Bu durumun sorumlusu teknik heyet değil teknik heyete taraftarın ve halkın beklentilerini aktaramayan bu konuda iradesini ortaya koyamayan yönetimindir.
Bizler koca bir sezon boyunca Petrolspor’u içerde ve dışarda izlemiş, sahadaki mücadelelerini gözlerimizle gördüğümüz Emre Bayram, Emre Aydın, Veysel Karadağ,Serhat Özyılmaz, Samed Kartal, Celal Aras ve İbrahim İnal, Abdurrahman Üce başta olmak üzere altyapımızdan yetişen kardeşlerimizin gelecek vaad eden futbollarını sahiplendik.
Yönetim kurulunun teknik heyet konusunda nasıl acemi ve bilgisiz davrandığını Bayram Toysal ile hep birlikte gördük. Ardından Sn. Mehmet Ak hocamıza verilen sözler ve pratik uygulamaların ne denli tutarsız olduğunu apaçık ortadır. Bu duruma yol açanları kabul etmemekle birlikte asıl sorumlunun yönetim kurulunun şahsında Başkan Sn. Ekrem Konaç’ı görüyoruz.
Yapılan yüksek bütçeli transferler, pahalı kamp bütçeleri ve şampiyonluk vaadleriniz sizin olsun. Biz halkı ile bütünleşen, altyapısına önem veren, sahada mücadele eden, geleceği parlak bir sistemi olan Petrolsporumuzun yanındayız. Her geçen gün endişelerimizin ve uyarılarımızın ne kadar haklı ve isabetli olduğunun teker teker ortaya çıkmasından son derece üzüntü duymaktayız.
Petrolspor’da ön görülen maddi krizin ve Petrolsporumuzun geleceği için artık bu sistemin son bulması gerektiği ortadır. Altyapısına önem veren, kendi ayakları üzerinde durabilen, Batmanlılara sahip çıkan, adam kayırmayan, geleceği hesaplayarak günlük popülizmden uzak duran bir sistemin tekrar kurulması elzemdir. Bunların hepsini bir kenara bıraksak bile Petrolsporluların tribünlerde takımını izlerken “mutlu” ve “umutlu” olması herşeyin önünde ve bir takımın öncelikli görevidir. Geçen sezon bu duyguları yaşamış olan Petrolspor taraftarları olarak bizlere o duyguların en güzelini Türkiye Kupasında yaşatmış olan takımımızı özlem ve hasretle aramaktayız.
Mevcut durumda hiç bir Petrolspor “mutlu” ve “umutlu” değildir. Buna neden olanlar, sorumluluk alanlar bu işi başaramadıklarını kabul edip görevlerinden ayrılmalıdır. Göreve geldiği günden beri yönetimin en büyük destekçisi olan YARASALAR Petrolspor menfaatleri uğruna şimdi de en büyük eleştiriyi sergileme noktasında ilkeli davranmaktan geri adım atmayacaktır. Grubumuzca yapılan değerlendirme toplantısında alınan karar gereği YARASALAR olarak herşeyden çok sevdiğimiz şanlı armamızın menfaatleri için sorumluların istifa etmeleri için kendilerine çağrıda bulunuyoruz.
Çözüm önerisi olarak; Gerekirse 2-3 sene şampiyonluk hayali kurmayacak, altyapısını güçlendirecek, Batmanlılara sahip çıkacak, sabırla yarınlara hazırlanacak, yüksek bütçeli transferler ve masraflar yerine kendi şehrine ve geleceği olan altyapıya harcayan bir sistem istemekteyiz.
Başkan Sn. Ekrem Konaç; Göreve geldiğiniz günden beri yanınızda duran ve Petrolspor menfaatleri uğruna bir çok konuda susmayı tercih eden YARASALAR olarak tribünlerden gelen iyi bir Petrolsporlu olduğunuzu biliyor ve bu nedenle en iyi yaptığınız iş olan taraftarlığa geri dönmenin vaktinin geldiğini bilmenizi isteriz. Petrolspor Başkanlığı duygusallığı ve “herşeyi ben bilirim”i gerektiren bir makam değildir. Petrolspor başkanlığı “beceriyi, yönetmeyi, dengeleri, koordinasyonu” gerektiren bir makamdır. Sizlere yakışan, çok sevdiğine inandığımız Petrolspor’un önünü kapatmak değil önünü açmaktır. Başarısız olduğunuzu kabullenip görevi bırakmanız asil bir tutum sağlamanıza ve hatıralarımızda iyi bir yer edinmenizi sağlayacaktır. Aksi durumda ise sizler var olan imajınızı zedeleyip akıllarda koltuk sevdalısı olarak kalacak ve hiç bir zaman güzel hatıralarımızda yer almayacaksınız.”
Petrolspor Taraftar Gurubu Sabırlı olmalı!