FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YOKMUŞ - Batman Pusula Gazetesi
a

FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YOKMUŞ

0

BEĞENDİM

Spread the love

Doların yükselmesini bahane eden bir çok fırsatçı sattığı ürünlere fahiş miktarda zam yaptı. Kimi ürünlerde yüzde 50, kimi ürünlerde ise yüzde 100 zam yapıldı. Bu zamları gören ve cebini yakan vatandaşlardan tepkiler yükselmeye başladıktan sonra denetimler başladı. Her ne hikmetse yapılan denetimlerde fiyat artışlarında fahişlik yokmuş.

Önceki gün Belediye basın müdürlüğünden gazetelere bir haber maili geldi.  Haberde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Maliye ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri fahiş fiyat artışlarını araştırmak için saha indiği bildiriliyordu.

Bu ekiplerin 5 büyük marketinde aralarında bulunduğu bir çok işyerindeki ürünleri denetlediği bildiriliyordu.

Ekipler, etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki farkı denetlemişler. Denetimler sonrası etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fiyat farkının olmadığı açıklandı.

Yapılan zamları her ne hikmetse vatandaştan başka kimse görmüyor. Denetimler neye göre ve nasıl yapılıyor bilinmez ama etiket fiyatı ve kasa fiyatıyla denetim olmaz.

Her şeyi kenara bırakalım sadece suya bakmamız yeterdir. 500 ml’lik su 50 kuruş iken dolardan sonra 1 TL oldu. Nasıl olurda bu fahiş fiyat artışı sayılmıyor.

Küçük suya bile yüzde yüz zam geliyorsa diğer ürünlere yüzde 10-20-30-40 zam gelmesi tabi ki fahiş sayılmaz.

Çünkü biz küçük suyu yüzde yüz zamla kabullendik. Su bayilerinin de kendilerine göre haklılık yanı var elbette. Çünkü bayiler fabrikadan yüksek fiyatla aldığı için yüksek satmak zorunda kalıyor. Bu fabrikaların denetlenmesi gerekir. Suyumuz yerli ama şişenin ham maddesi dışarıdan geliyormuş, eyvallah bunu böyle kabullendik peki ya yumurta.

Tavuk sağda solda bulduğunu yer ve yumurtlar bunu damı dolara bağladınız ey vicdansızlar. Kim ne derse desin benim aklım almıyor. Bu işin içinde farklı bir iş var.   Herkes dövizi bahane edip parasına para katmanın derdinde vatandaşı ve ülkeyi düşünen yok.

Marketler denetleniyor peki ya pazarlar, onlarda denetlenecek mi? Denetlenmesi gerekir.

Geçtiğimiz günlerde Televizyon kanallarında bir haber gördüm gerçekten çok sevindim.  Haberde

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, pazara indi ve kur farkını fırsat bilerek fahiş fiyata satış yapanlara yönelik denetim yaptı. Tahmazoğlu burada 70 kuruşa alıp 5 TL’ye domates satan pazarcıya sert uyarıda bulundu. Ya tezgahını toplar gidersin yada domatesi ucuza satacaksın dedi. Bu hareketi benim gibi Türkiye’de yaşayan her kes alkışlamıştır.

Bizde de bu gibi denetimler yapılsın Belediye Başkanı veya Başkan yardımcıları pazarları dolaşabilir. Fiyatları kontrol edebilir vatandaşın gerçekten buna ihtiyacı var. Evine bir kilo domates alamayan insanlar var. Her zaman altımıza bakmamız lazım bencil olmamak lazım. Ama görüyoruz ki, herkes bu zamları kabullenmiş. Denetim yapan ekipleri bile yapılan zamları kabul ediyor. Ama fahiş fiyat farkının olmadığını beyan ediyorlar. Bu zamları kabul edip yaşamaya devam edeceğiz galiba. Kalın sağlıcakla …..

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.