Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
admin

PROTOKOL KRİZİ !

                23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenle kutlandı. Törende dikkat çeken bir detay vardı.

                Belediye Başkanına ayrılan protokol koltuğu boştu. Belediyeden kimse törene katılmamıştı. Haliyle basın mensupları bunu haberleştirip gazete sayfalarına taşıdı. Daha önceki Belediye dönemlerinde HDP’li belediyelerin bu ve buna benzer resmi törenleri boykot ettiğini biliyoruz.

                31 Mart seçimlerinde belediye Başkanlığını kayyumdan alan HDP’li Demir, mazbatasını aldıktan sonra ılımlı ve bütünleştirici mesajlar verdi.

                Hemen akabinde Valilik toplantı salonunda il koordinasyon toplantısı yapıldı. Bu toplantıda yine basın mensuplarının gözü Belediye temsilcilerindeydi. Bu toplantıya bizzat Belediye Başkanı Mehmet Demir katıldı ve yapılmış ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı.

                Her şey güzel oldu normalleştik derken 23 Nisan törenlerinde davet tartışması çıktı. Yerel basında Belediye Başkanın törene katılmadığı haberleri üzerine Belediye de basın açıklaması yaparak törene davet edilmediklerini iddia etti.

                Belediyeden yapılan basın açıklamasında “Yönetimimizin ve Belediye Eş Başkanlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılamaması yaşanan protokol daveti eksikliğinden kaynaklanmıştır. Etkinliği organize eden kurum tarafından Belediye Başkanlığımıza herhangi bir davetiye gönderilmemiştir. Durum üzerine Müdürlük yetkilileriyle irtibata geçilmiş ve tören programı alınmıştır. Programda Milli Eğitim Müdürünün valilikteki Atatürk anıtına çelenk bırakacağı belirtilmiştir.  Koordinasyon eksikliği nedeniyle işleyiş konusunda tereddüt yaşanmış ve katılım sağlanamamıştır. Eş başkanlarımızın törene kasıtlı olarak katılmaması söz konusu değildir” ifadelerine yer veriliyordu.

                Bu açıklamaya göre ortada bir organize eksikliği olduğu anlaşılıyor. Ama il protokolünde yer alan Belediye Başkanlığının davet edilmemesi bana inandırıcı gelmiyor.

                Belediyenin açıklamasında da müdürlük yetkilileri ile irtibata geçildiği de belirtiliyor. İrtibata geçtiyseniz, davet beklemenin de bir anlamı yok. Protokolde size yer ayrılmış. Davetsiz de gidebilirsiniz. Kimse sizi oradan kovamaz.

                Burada Belediye başkanı veya temsilcilerin kasıtlı törene katılmadığını iddia etmiyorum. Başkanlık heyecanı ve belediyede henüz taşların tam olarak yerine oturmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.

                 İldeki kurumların koordineli bir şekilde çalışması ve araya kopukluk girmemesi için çalışmak lazım. Hangi kurum bu kente bir çivi çakarsa el üstünde tutarız. Bu tür küçük şeylerle ortamın gerilmesi ve kurumların bir birinden ayrışmasını bizim gibi kimse istemez. İnşallah bundan sonraki törenlerde bu tür krizler yaşamayız.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER