Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
admin

TATİL ZİLİ ÇALDI

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki Türkiye genlinde yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne alarak yaz tatiline başladı.

Batman’da dün karne alan 170 bin 930 öğrenci için de tatil zili çaldı.

Öğrenciler, eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacakları yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başlayacak olmanın heyecanını yaşadıklarını biliyoruz.

Tüm çocukların tatil yapamayacaklarını da biliyoruz. Kimi sanayide çırak, kimi simit satacak, kimisi ise babasının işyerinde yardımcı olacak.

 Şanslı olanlar ise eğitim maratonundan kurtulup gerçekten tatil yapabilecek. Doğa deniz ve güneşin tadını tatil beldelerinde çıkaranlarda olacak.

Anne ve babaların çocuklarına küçükte olsa tatil yaşatmasını tavsiye ederim.

Tatil ile masraf yapıp tatil beldelerine gitmeyi kast etmiyorum.

Çocuklar için tatil evden uzaklaşıp yakınlarının yanında zaman geçirmektir. Hepimiz bu süreçten geçtik. Yaz tatili başlamadan sınıfta arkadaşlarla tatil planı yapardık. Kim nereye gidecek, tatili nerde geçirecek  konuşurduk.

İmkan olmadığı için  evden fazla uzaklaşamıyorduk. Ama eve 10 kilometre mesafedeki köyde bile yakınlarımızın yanında kaldığımızda da tatil yaptığımızı hissediyorduk.

10 gün bile  bize yetiyordu,  tatil yaptık diyebiliyorduk. 10 günde bile okul stresini üzerimizden atabiliyorduk .

 Tüm anne ve babaların bu süreçten geçtiğini tahmin ettiğim için imkanları biraz zorlayarak çocuklarını evden uzaklaştırmalarını tavsiye ederim.

Çocuğunu çalıştırmak zorunda kalan anne ve babalara da seslenmek istiyorum. O çocuğun omuzlarına yük bindirmeyin. İlerde gerçekten de pişmanlık duyacaksınız. 

Akranları evde, tatilde yada akrabasında dinlenirken senin onu yormanın vebali büyüktür. Çocuğa çocuk gibi davranmayı unutmayın her çocuğun bir hayali var, hayalleriyle oynamayın. Çocuğunuzun dinlenmeye okul, sınıf ve ders stresini üzerinden atması için yardımcı olmalısınız.

3 aylık tatil sürecinde 10 gün bile olsa çocuğunuzu dolaştırın stresten kurtarmanın yolunu arayın derim……

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER