Fransa’nın sömürüsü mü,  Rusya’nın kardeşliğimi? - Batman Pusula Gazetesi
a

  Fransa’nın sömürüsü mü,  Rusya’nın kardeşliğimi?

0

BEĞENDİM

Spread the love

Bugün dünyadaki ülkeler kalkınmış, kalkınmakta olan ve geri kalmış ülkeler diye üç sınıfa ayrılırlar. Bu sıralama ekonomik alanda olsa da Dünya siyasetinde de durum aynıdır.

Dünyaya şekil verme konusunda, naaşını ABD ve yandaşları. İngiliz, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya gibi ülkeler çekiyor. Rusya ve Çin gibi Ülkelerde yöntemleri ayrıda olsa onlarda bu kategoridedirler.

Emperyalist diye tabir edilen bu ülkelerin yanında,  Türkiye, İran, Mısır, Brezilya, Güney Kore gibi Kalkınmakta olan bu ülkeler, bir şekilde kendi kendilerini idare ederler. Geri kalan Ülkeler ki bunlar Dünyanın büyük çoğunluğunu oluştururlar, onlar mutlaka şu bahsi geçen Emperyalist ülkelerden en az birinin kanatları altına girmeleri gerekiyor, yoksa bu ülkeler hem ekonomik hem toplumsal istikrar alanında kendileri için yeterli değiller.

Bu ülkeler bunu bilmeli kimse kimseye bedava kanat germez.

Son günlerde Afrika kıtasının ortasında Nijer, Mali ve Burkina Faso ülkelerinde meydana Gelen darbe ve karışıklıklar, ülkeye el koyan cunta burada tutunabilmek için onlara bir iç ve diş düşman lazım, görünen o ki, daha önce Fransa’nın birer sömürgesi olan bu ülkelerdeki yeni yönetim Fransa düşmanlığı ve yeni dost Rusya kartını oynuyorlar.

Şu bir gerçektir ki emperyalist ülkeler hep sömürürler, fakat bir yerde o ülkedekilere de bir şey koklatırlar. Bugün Körfez ülkeleri Altın içinde yaşıyorlarsa, bu istikrarı sömürücüleri İngilizlere borçludurlar.

Rusya’ya gelince oda büyük bir güç, devletler kurabilir, devletler yıkabilir, geçmişte NATO karşıtı VARŞOVA PAKTI lideri idi, onun müttefiki onlarca devlet vardı, şu anda hiç biri yanında değil, Bu pakta üye olan, Romanya, Bulgaristan, Macaristan gibi ülkeler bugün NATO üyesi,  ABD ve Fransa’nın yanındadırlar. Tarih şahittir Ruslar en ufak bir olayda, az bir maddi menfaat karşılığında Yandaşlarını satarlar, bir zamanlar SSCB’nin bir parçası olan Ukrayna’nın durumu malumdur.

Şimdi halkı Müslüman olan bütün Afrika ülkelerine, kurdukları ekonomik ve siyasi oluşumlara işlerlik kazandırmak, istikrarını bozan cihatçı örgütlere yol vermemek, kendi milli servet ve zenginliklerini kendileri kullanmak, eğer bunu yapamazlarsa.

Onlara tasfiyem şudur, sömürmek kütü bir şeydir, ama inanınki Rusların kardeşliği Fransızların sömürüsünden çok daha kütüdür.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.