BİR EYYUBİ KAHRAMANININ HİKAYESİ:7 - Batman Pusula Gazetesi
a

BİR EYYUBİ KAHRAMANININ HİKAYESİ:7

bi̇r eyyubi̇ kahramaninin hi̇kayesi̇:7
0

BEĞENDİM

Spread the love

Selahaddin 17 sene boyunca bunlarla savaşmak zorunda kaldı, sonunda Artuklular tarihten silindiler, Zengiler Musul ve civarına kaldılar, bedeviler de bir şekilde yoldan çekildiler, Selahaddin bu 17 sene zarfında çok çaba sarf etti.

16 yaşındaki oğlu Ahmet savaşlarda öldü, çok büyük bedeller ödedi, en az iki sefer Haşhaşilerin suikastından kurtuldu, doğru dürüst evinde yatmadı.

   Selahaddin’in sorunları bitmiyor, bir evliliği vardır ki bir çok milliyetçi çevreden bugün de eleştiri konusudur, oda Selahaddin Nureddin Zenginin hanımı İsmet hatunla evlenmesi idi, zira İsmet Hatun yaşça anasının yaşında idi.

Fakat yönetimde de ağırlığı vardı, Bu evliliğin sebebi, Nureddin’in 12 yaşındaki oğlu babasının koltuğuna oturmuştu ve bazı kötü niyetli çevrelerce Selahaddin’e karşı kışkırtılıyordu, Selahaddin Anası ile evlenip İsmet Hatunu yanına aldı, oğluna ben senin devletine karşı değilim mesajını vermekti,  tek gayem Kudüs’ün kurtarılması.

    Sene 1187 Eyyubi devleti gücünün zirvesindedir, Diyarbakırlı, Erbilli, Çolemergli hemşerileri Selahaddin’i yalnız bırakmadılar, akın akın gelip Eyyubi ordusuna katıldılar, artık Kudüs’ün kokusu, Kudüs’ün havası, burunlarda tutuyor, kurtarılmasına başkada engel kalmadı.

    Selahaddin ordusunu Hittin denilen yere getirdi, Kudüs’ün surları çok sağlam şehre saldırırsa başarı şansı çok azdır, Ordusunu Hittin denilen yerde Şeriya Nehrine hakim bir yerlerde konumlandırdı, bir şekilde Haçlıları dışarıya Meydan savaşına çekmesi gerekiyordu, bunun için planlar yapmaya başladı. Kudüs’ün sokakları da çok hareketli çağırmalar bağırmalar Mesihe dualar, dışardan gelen yardımlar hummalı bir şekilde savaş hazırlığı yapılıyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.