MERHAMET EDİN - Batman Pusula Gazetesi
a
0

BEĞENDİM

Spread the love

Suriye’de tam 8 yıl önce Beşar Esad yönetimine karşı barışçıl gösterilerle başlayan isyan, tüm bir ülkede yıkıma yol açan, yüz binlerce kişinin öldüğü, milyonlarca kişinin evlerinden olduğu topyekun bir iç savaşa dönüştü. Çatışmalarda 350 bin kişi öldü, şehirler yıkıldı ve diğer ülkeler de savaşa bulaştı. Suriyeliler savaştan kaçmak için doğup büyüdükleri toprakları hayatta kalabilmek için ter etti. Bu insanların büyük bir çoğunluğu da Türkiye’ye sığındı.

İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’ye gelen Suriyeli mülteci sayısı 3 milyon 570 bin 352 olarak açıklandı. Öğle bir ülkeyiz ki kapılarımızı açtık ve ölümle burun buruna olan milyonlarca insanı kadın, çocuk yaşlı hasta demenden bağrımıza bastık.  Bu insanlara kapımızı açmak bir çok kişi ve kesim tarafından benimsenmedi. Neden benimsemediğini bilmiyorum ama bu insanlar yokluk, çaresizlik ve perişanlığı görmediği ve tatmadığı için Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye girişlerinden rahatsız oldu, oluyorlar. Kimse durduk yere yerini yurdunu terk etmek istemez. Bu insanlar çaresiz bir şekilde bize sığındı. Türkiye’de yaşayan insanlar isterse yardım eder, evini açar karınlarını doğurur. Kimse size  neden Suriyelilere yardım etmiyorsun demiyor ve diyemez. Çok şükür devletimiz gereken her türlü yardımı yaptı, yapmaya devam ediyor. Bizde elimizden geldiği kadar düşene yardım etmeye çalışıyoruz. Maalesef Batman gibi bir ilde bile Suriyelilere karşı tepkinin olması beni şaşırttı.

NE OLDU DA MERHAMETİMİZ KALMADI

Unutmayın ki, bize sığınan insanlar elbet bir gün kendi topraklarına dönecek. Bizim yaptığımız sadece insanlık görevidir. Biz insanlık görevimizi yapalım. Din, dil, ırk gözetmeksizin yapalım. Biz misafirperver bir milletiz. Gercüş gibi küçük bir ilçeden söz etmek istiyorum. 30 Mayıs 1926 yılında İlçe Statüsü kazan Gercüş ilçesinde son 8 yıla kadar lokanta ve otel yoktu. Halen de otel yok. Peki neden yok biliyor musunuz?  Çünkü ilçeye gelen her yabancıya kapılarını acar yemek ve yatacak yer verirlerdi. O yüzden bu ilçede lokanta ve otel ihtiyacı olmadı. Gercüş’e sığınan Suriyelilere boş olan evlerini ücretsiz verdiler.  Yiyeceklerini de karşılıyorlar. Bu ilçemizde halen devam eden misafirperverlik başka bir yerde kalmadı. Sokakta karşılaştığımız Suriyeliye bile tahammül kalmadı. Yazık bu insanlara lütfen biraz empati yaparak ve insanlık görevimizi yaparak bu insanları hor görmeden bağrımıza basalım. Çünkü biz böyle bir milletiz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.