PUSULA HABERCİLİK - Batman Pusula Gazetesi
a
0

BEĞENDİM

Spread the love

Habercilik sektöründe taraf olmak en son düşünülmesi gereken şeydir.

Tarafsızlık, haberciliğin ve birilerinin/bazı kesimlerin arka bahçesi olmamanın ana şartıdır. Objektif ve doğru haber sorumluluğu taşınacaksa, PUSULA şaşmamalı ve doğru yönde hareket etmelidir. Çünkü insanları ve kurumları haber konusu yapmak ve kelimelerin büyülü dünyasıyla yazılı ve görsel basına konu etmek kolay olmayandır.

Bu yüzden temsil edilen habercilik misyonu, objektiflik ve liyakat niteliklerinin de gazeteyle özdeşleşmesi sonucunu doğuruyor.

Basın ve Medya kavramlarının anlam çerçevelerini kavramsal temelde irdelemek ve habercilik olgusunun sahip olması gereken halka hitap şeklinin nasıl olması gerektiğini açıklamak, yayın organlarının temel ilkelerindendir.

Haberciliğin, yerine getirilmesi gereken ilkeleri ile sorumluluk alanları vardır. “Habercilik olgusunun dayanması gereken temeller nelerdir?“ noktası sorgulanma ihtiyacı hisseden bir ayrıntıdır. Basın organları ve Medya iletişim araçlarının toplumsal hayatın işleyişinde, bireylerle alakalı etki gücünün sınırları çok geniş çerçevelere sahip olduğundan tarafsızlığa ve bazı kesimlerin desteğine dayanmak en son düşünülecek alternatif olmalıdır.

Habercilik, görev olarak bilgi yönlü haber ve gerçek olaylar üzerine kurulu yayıncılık politikasını sürdüren somut bir boyuttur. Haber konusunda bilgi alma, elde etme, elde edilen haber-bilginin değiştirilmeden, yanlış yorumlarla harmanlanmadan olayı olduğu gibi algılamaya hazır toplumsal bireylere aktarma işini yürüten aracıları (kişi ve materyalleri) kapsayan bir süreçtir.

Kitle iletişim araçlarını, elemanlarını, unsurlarını ifade eden bir kavram olarak her çeşit ve türden haberi-bilgiyi insanlara, topluma yansıtan görsel, işitsel ve hem görsel hem işitsel araçları içine alan materyallerin bütünü olan Medya kavramı ile asıl sorumluluklar edinilmektedir. “Gerçeklere dayanma” ve “Bilgilendirme, Eğitme, Eğlendirme” misyonunu yerine getirme amacı güden bir yayın medya organı olmak zordur.

Temel amaç “Haber” ve “Bilgi verme” ise yanlış, asılsız, eksik, taraflı, sansasyonel ve magazin kokan haberlerden uzak durmanın kaliteyi artırıcı güce sahip olduğu görülecektir.

19 Temmuz tarihi itibariyle kuruluş yıldönümünü kutlayan gazetemizin, uzun yıllar boyunca yayın politikasında halkımızın sesi olma sorumluluğunda/bilincinde bir anlayışla gerçek ve doğru habercilik ilkesine dayanması, ilimiz genelinde farklı bir ses getirmenin işaretleridir.

Kuruluş yıldönümünü kutlamanın onurunu duyumsayan gazetemizin, hak edilen bir yerel basın sesi olma sorumluluğunu devam ettirme hedefinde ilerlemesi temel dileğimiz.

Haberin ve gerçeğin olay örgüsünün ilkesel hareket tarzını benimseyen hedef kültürüyle, nice yıldönümlerine ulaşması dileğimi sunuyorum. Uğur Bey başta olmak üzere tüm çalışanlarına ve işin mutfağında olan personele teşekkürlerimi dile getiriyorum.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.