ONURLU DURUŞ (2) - Batman Pusula Gazetesi
a
0

BEĞENDİM

Spread the love

 

Başkalarının birilerinden onurlu olmasını beklemesi de yanlış!

İstemekle veya “onurlu davranacağım” demekle olay gerçekleşmiyor. Kişilik yapısıyla, zihinsel gelişlimle, sosyal donanımla alakalı olduğu kadar psikolojik dünyanın davranışları belirleyen dürtüleriyle de ilgilidir.

Eğitim süreci etki etse de asıl belirleyici nokta kişinin iradesi ve düşünsel yapısıdır.

Onurlu bir yaşamı seçen ve iradesini/düşünce dünyasını dengeleyen kişiler için başkasına zarar veren her türlü eylem yasaklanmıştır. Onurlu bir karakteri seçenler için kendini üstün görme, tahakküm kurma, maddi/manevi faydalanmaya çalışma, mesleğini veya kazanç elde ettiği tekneye ihanet etme düşüncesi söz konusu olamaz.

Özellikle sahip olunan istekler, ihtiraslar, özentiler, dürtüler, beklentiler ve heyecanları tatmin etme adına aşağılık/çirkin girişimlere girmemek onurlu olmanın ana bileşenleridir.

Becerebilmek kolay değil…

Becermeye çalışmak ve bulunulan her türlü statüyü ve makamı, mevkii, konumu, sosyal rolü, mesleği alet etmeden verilen görevi yerine getirmenin gayretleri sarf edilmelidir.

Gözler hakkaniyet, liyakat, yeterlilik gibi mesleki donanımların yanında onurlu olmayı becerebilen kişilik sahibi hizmet erbabı tipleri arıyor.

Kendimizi de söylenenlerin içerisine katarak değerlendirmeler yapmak ve hizmette bulunacak bir kültürel yapılanmayı, inanç sistemimizle birleştirip yaşamımıza aktarmamız lazım.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.