Bazı insanlar vardır; görev yaptıkları şehirden ayrıldıklarında arkalarında sadece bir makam değil, güzel hatıralar ve izler bırakırlar.
İbrahim Kaba da Batman’dan böyle geçen müdürlerden biri oldu.
Batman İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba’dan söz ediyorum. Kendisini tanıdığım ve görev süresini yakından takip ettiğim kadarıyla, müdürler arasında gördüğüm en mütevazı, samimi ve içten yöneticilerden biriydi.
Göreve geldiği ilk günden itibaren Batman’ın huzuru ve güvenliği için çalıştı. Resmi törenler ve zorunlu programlar dışında makamından çok fazla çıkmayan, zamanını daha çok görevine ve projelerine ayıran bir müdür profili çizdi.
HER ZİYARETTE AYNI KONU: BATMAN’IN HUZURU
Kendisini her ziyaret ettiğimde sohbetimizin ana gündemi Batman’ın huzuru ve güvenliği olurdu.
“Batman için daha ne yapabiliriz?” sorusunun cevabını arardı.
Özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda yürütülen çalışmalar dikkat çekiciydi. Görev süresi boyunca çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi, uyuşturucu satıcıları ve torbacılar yakalanarak adalete teslim edildi.
Ancak mesele sadece operasyon değildi.
Uyuşturucunun pençesine düşme riski bulunan gençlere ulaşılması, onların ikna edilerek tedavi süreçlerine yönlendirilmesi de önemli çalışmalardan biriydi.
Çünkü güvenlik sadece suçluyu yakalamak değil, gençleri suçtan ve bağımlılıktan uzak tutabilmektir.
BATMAN EMNİYETİNE YENİ NEFES
İbrahim Kaba döneminde Batman Emniyet Müdürlüğünün araç ve personel kapasitesinin güçlendirilmesi için de önemli çalışmalar yapıldı.
Özellikle motorize ekiplerin artırılması, olaylara daha hızlı ve etkin şekilde müdahale edilmesine katkı sağladı.
Emniyet bünyesinde oluşturulan ekiplerle aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan çok sayıda hükümlünün yakalanması sağlandı. Gerçekleştirilen operasyonlarda suçlular adalete teslim edildi.
Bunların yanında suçla mücadelede yapılan başarılı operasyonlar, Batman’ın güvenliği açısından önemliydi.
TRAFİKTE DE NEFES ALDIRMAYA ÇALIŞTI
Batman’ın en önemli sorunlarından biri de kuşkusuz trafik.
Kent nüfusunun ve araç sayısının artmasıyla birlikte trafik yoğunluğu da her geçen gün daha fazla hissediliyor.
İbrahim Kaba döneminde trafik polislerinin sayısının artırılması, trafik ekiplerinin güçlendirilmesi ve Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde ek trafik zabıta ekiplerinin oluşturulması yönünde çalışmalar yapıldı.
Bunun sonucunda Batman’ın birçok noktasında trafik akışını düzenlemek için görev yapan ekipleri daha sık görmeye başladık.
Elbette trafik sorununun tamamen çözülmesi kolay değil. Ancak sorunun üzerine gitmek ve çözüm üretmek adına atılan her adım kıymetlidir.
ONUN TEK DERDİ BATMAN’IN HUZURUYDU
İbrahim Kaba’nın görev süresi boyunca benim gözlemlediğim en önemli noktalardan biri şuydu:
Onun temel hedefi Batmanlıların evlerinde, caddelerde, sokaklarda ve parklarda kendilerini huzur ve güven içerisinde hissetmeleriydi.
Bunu sadece makamında oturarak değil, teşkilatını harekete geçirerek yapmaya çalıştı.
Kendi teşkilatı içerisinde de sevilen bir müdürdü.
Babacan tavırları, personeline yaklaşımı ve adaletli yönetim anlayışı, emniyet teşkilatı içerisinde de takdir gördü.
Bir yöneticinin başarısı yalnızca dışarıdan aldığı övgülerle değil, birlikte çalıştığı insanların ona duyduğu güvenle de ölçülür.
“KAPTIRDIK” DİYORUM, ÇÜNKÜ…
Şimdi İbrahim Kaba müdürümüzü Zonguldak’a uğurluyoruz.
“Kaptırdık” diyorum çünkü Batman için daha yapacağı, hayata geçirmek istediği birçok projenin olduğunu bizzat kendi ağzından duymuştum.
Ama idarecilik bir bayrak yarışıdır.
Bir müdür gelir, görevini yapar ve bayrağı kendisinden sonra gelecek müdüre teslim eder.
Şimdi Batman Emniyet Müdürlüğündeki bayrak yeni müdürümüze teslim edilecek.
Önemli olan bu bayrağın aynı hassasiyetle taşınması ve daha ileriye götürülmesidir.
“Gelen gideni aratır” derler.
Umarım yeni emniyet müdürümüz İbrahim Kaba’yı Batman’a aratmaz. Hatta onun bıraktığı bayrağı daha da ileri taşımak için gayret gösterir ve bunu başarır.
BU BİR VEDA DEĞİL…
Ben vedaları sevmem.
Hele ki görevini layıkıyla yapan, bulunduğu şehirde güzel izler bırakan insanlara veda etmek hiç kolay değil.
Ama İbrahim Kaba müdürümüz ülkemizin başka bir şehrinde, Zonguldak’ta görevine devam edecek.
Bu nedenle benim için bu bir veda değil.
Bu, başka bir şehirde devam eden yeni bir yolculuğun başlangıcıdır.
Batman’dan bir sınıf ve bir müdür geçti.
Biz kendisinden memnunduk.
Allah da kendisinden razı olsun.
Değerli Müdürüm İbrahim Kaba…
Yolunuz açık olsun.
Yeni görevinizde üstün başarılar diliyorum.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Batman’dan selam ve saygılarımla…
Hoşça kalın…